150 de specii de crizanteme sunt expuse în Grădina Botanică timp de trei săptămâni (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de ieşeni au profitat de o după-amiază însorită şi călduroasă şi au admirat crizantemele, tufănelele şi dovleceii, toate expuse la Grădina Botanică din Copou.

Părinţii şi bunicii au venit cu cei mici pentru a le arăta frumuseţile toamnei, iar grădina din Copou a fost plină de grupuri de tineri şi de învăţăcei.

Micuţii s-au bucurat de cromatica şi mirosul crizantemelor.

image

„Le arătăm copiilor ceva deosebit. Aşteptăm această expoziţie în fiecare an. Ne plac foarte mult florile şi aranjamentele care sunt deosebite", ne-a spus Roxana Gheorghiu, o tânără mămică din Iaşi.

Iaşi: Iubire japoneză în Grădina Botanică (VIDEO)

Flori exotice, versuri şi muzică la Grădina Botanică

Crizantemele expuse în sala 13, de lângă sere au devenit adevărate vedete datorită formelor sale inedite. Toţi vizitatorii s-au pozat cu florile şi au făcut mici filmuleţe.

image

Grădinarii au impresionat publicul prin aranjamentele florale deosebite.

image

„Tema expoziţiei din acest an este una deosebită. Am reprezentat cele 15 facultăţi din cadrul Universităţii Cuza prin simboluri florale", a spus Cătălin Tănase, directorul Grădinii Botanice.

Cea mai spectaculoasă reprezentare a fost a Facultăţii de Sport, trei mingi imense, create numai din flori fiind poziţionate la capătul aleii care ducea spre expoziţie.

image

 Simbolul Facultăţii de Litere era un schelet metalic de aprope doi metri, îmbrăcat cu literele alfabetului confecţionate din flori.

image

La deschiderea oficială de astăzi, soliştii Operei Naţionale au susţinut un moment vocal-instrumental. Duminică, de la ora 14.00, va avea loc concertul susţinu de cvartetul Presto de la Universitatea de Arte.

Expoziţia cuprinde 150 de soiuri de crizanteme, 100 de soiuri de tufănele, precum şi forme decorative de dovlecei, bostani, ardei, dar şi seminţe rare din toate colţurile lumii.

image

Cei care vor să păstreze amintirea florilor din acest an în fotografii trebuie să achite o taxă de 8 lei, iar pentru camera video se percepe o taxă de 24 de lei. Intrarea la expoziţie costă 6 lei. Expoziţia va fi deschisă în fiecare zi, până la ora 18.00, timp de trei săptămâni, până pe 14 noiembrie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite