14 profesori au fost premiaţi de studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul a fost organizat de un grup de masteranzi de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Francofoni din Iaşi şi Fundaţia Caritas.

Profesori de la 14 facultăţi ale bătrânei universităţi şi zeci de studenţi s-au reunit aseară pentru a celebra excelenţa în educaţie. Invitaţia organizatorilor de a participa, timp de aproape două ore, la o gală de premiere în scop umanitar a fost apreciată de mulţi.


Printre criteriile de selectare a celor 14 din 800, câţi profesori predau la catedrele universităţii, s-au numărat competenţele ştiinţifice şi măiestria în arta pedagogică. „Avem o universitate cu puţini profesori, doar 800, şi foarte mulţi studenţi. Cei 14 demonstrează că excelenţa există în amfiteatrele noastre“, a spus Carmen Creţu, prorector pentru probleme studenţeşti.

Cel mai bun din facultate
Primul premiat a fost asistentul universitar Marius Mihăşan, de la Facultatea de Biologie. I-au urmat profesorii Eveline Popovici, de la Chimie, Grigore Gh. Theodoru de la Drept, Ştefan Prutianu, Economie, Renato Gabriel Petrea, la Sport, Lucreţiu Bârliba, Istorie, Ştefan Afloroaei, Filosofie, Sabin Buraga, Informatică, Constantin Ticu, Psihologie, Codrin Liviu Cuţitaru, Litere, Ioan Vrabie, Matematică, Alexandru Stancu, Fizică, Mihai Şaramet, Geografie, şi Petre Semen, Teologie Ortodoxă.

Cu toţii sunt recunoscuţi de studenţi drept profesorii care au reuşit să-i facă mai buni. „Am avut 8.000 de ore până în prezent, deci am trăit 8.000 de emoţii şi încă mi-au mai rămas câteva mii”, a spus profesorul Codrin Liviu Cuţitaru, care a fost urmat de matematicianul Ioan Vrabie.

„Cunosc cel puţin trei oameni în facultate care ar merita această distincţie cel puţin la fel de mult ca mine. Este important să nu lăsăm studenţii să iasă din amfiteatru fără să fi înţeles mesajul nostru“, a spus acesta.

Festivitatea de premiere a fost urmată de proiecţia unui film despre viaţa tinerilor cu handicap locomotor din Iaşi, de la Fundaţia Caritas, cei care au fost şi beneficiarii unui cec de 1.000 de euro. Invitaţii au admirat, la final, o expoziţie de fotografie în Sala Paşilor Pierduţi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite