10 mopedişti ieşeni, arşi zilnic la buzunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii de la Poliţia Rutieră au constatat că, în ultima perioadă, tot mai mulţi ieşeni cu scutere nu respectă legislaţia. Poliţiştii spun că mopediştii sunt indisciplinaţi şi provoacă accidente. Cele mai multe au loc pe dumurile de la ţară.

În fiecare an, în perioada verii, mopediştii devin o problemă pe şoselele din judeţ. Pe lângă faptul că majoritatea nu poartă echipamentele de protecţie prevăzute de lege, ei sunt implicaţi în tot mai multe accidente.

„În opinia mea, evenimentele în care sunt impicaţi aceştia fac parte din categoria accidentelor sezoniere. Majoritate se produc în mediul rural, unde oamenii conştientizează mai puţin pericolul la care se expun“, a explicat inspectorul principal Dragoş Moisuc, şeful Biroului Rutier. Acesta a precizat că echipajele Poliţiei îi au zilnic în atenţie pe cei care circulă cu scutere.

Cele mai multe incidente, în zona Paşcani

„În medie, zilnic sunt aplicate zece amenzi acestei categorii de participanţi la trafic. Sancţiunile sunt pentru lipsa efectuării cursurilor de legislaţie, consum de alcool sau lipsa echipamentului de protecţie. Amenzile pot ajunge până la 500 de lei“, a spus Moisuc.

Din cauza indisciplinei de care dau dovadă mopediştii, poliţiştii au decis să organizeze mai multe acţiuni de control în mediul rural. Una dintre acestea a fost demarată începând de ieri în zona Paşcani, unde s-a înmulţit numărul incidentelor în care sunt implicaţi cei care conduc scutere. „Astfel de acţiuni se desfăşoară şi în municipiul Iaşi. Ne vom concentra atenţia şi asupra mediului rural pentru că a crescut şi numărul posesorilor de mopede“, a mai spus şeful Biroului Rutier.

Numai în ultima săptămână mopediştii au fost implicaţi în cinci accidente rutiere. Cele mai recente, de la sfârşitul săptămânii trecute, au avut loc în zona Paşcani, la Sireţel şi Topile.

Un tânăr băut s-a răsturnat pe şosea, iar altul a intrat pe contrasens din cauza vitezei şi a lovit o autoutilitară. Un alt tânăr în vârstă de 20 de ani din Leţcani a intrat într-un cap de pod, după ce a pierdut controlul scuterului din cauza vitezei şi a consumului de alcool. Acesta nu absolvise cursurile de legislaţie. Un alt bărbat băut s-a răsturnat într-un şanţ tot la Paşcani, iar pe scuter se mai afla încă un bărbat. În localitatea Tătăruşi, un tânăr în vârstă de 23 de ani care circula cu un moped fără să aibă atestat a fost implicat într-o coliziune cu un autoturism condus de un şofer începător. Mopedistul a fost rănit uşor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite