100 de copii merg la grădiniţa de rezervă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşcolarii de la Grădiniţa nr. 6 din zona Cotnari fac naveta într-un alt cartier de mai bine de un an şi jumătate. Finanţarea de la Primărie pentru reabilitarea clădirii a fost sistată, iar educatorii sunt amânaţi mereu.

De mai bine de un an şi jumătate, cei peste 100 de copiii înscrişi la Grădiniţa nr. 6 din zona Cotnari şi-au schimbat programul normal. În loc să înceapă şcoala de la ora 8.00 dimineaţa, precum ceilalţi copii, prichindeii intră în grija educatoarelor de la ora 12.30, dar numai după ce fac naveta până în cartierul Cantemir, la Grădiniţa nr. 11.

Micuţii au devenit „navetişti“ de nevoie, după ce clădirea Grădiniţei nr. 6 a intrat în renovare din vara anului 2008. În urma licitaţiei din decembrie 2007, valoarea lucrărilor a fost stabilită la nu mai puţin de 1.000.000 de lei, bani ce trebuiau să fie asiguraţi de Primăria Iaşi. „Nu am primit decât jumătate din aceşti bani. Cu finanţarea completă am putea termina lucrările în cursul acestui an“, a explicat Alexandru Lăzan, directorul SC Conplast SA, constructorul care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea grădiniţei.

Pentru a nu rupe legătura creată cu micuţii pe care îi au în grijă, educatoarele de la grădiniţa din zona Cotnari fac şi ele naveta la noul loc de muncă, alături de copii. Părinţii acestora sunt însă foarte supăraţi de situaţia care se prelungeşte. „Copilul meu s-a obişnuit în acest timp să se trezească mai târziu, dar în toamnă va merge de dimineaţă în clasa I. Îi va fi foarte greu să se obişnuiască. În tot timpul ăsta, la Grădiniţa 6 se fac afaceri cu banul public“, a spus supărat Laurenţiu Dascălu, părinte. „Am tot sperat că ne vom muta înapoi la noi acasă şi de asta am spus părinţilor să-şi aducă micuţii la noi, dar iată că nu mai ştim când se va întâmpla asta“, a adăugat Gabriela, educatoare la Grădiniţa nr. 6.

Şefii din primărie se încurcă în explicaţii şi fac noi promisiuni. „Finanţarea care s-a făcut în prezent vizează lucrările efectuate în 2009. Renovarea s-a prelungit atâta timp din cauză că trebuie efectuate consolidări la structura de rezistenţă şi acoperiş. Lucrările vor fi finalizate în cursul acestui an“, a specificat Dumitru Tomorug, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite