1.000 de ieşeni şi-au adus aminte de „Epoca de Aur“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 1.000 de ieşeni au participat vinerea aceasta la spectacolul de gală al filmului „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" de la Cinematograful Victoria.

Aproape o mie de spectatori au format cozi la intrarea în cinematograf pentru a viziona unul dintre cele mai aclamate filme româneşti din ultimii ani, în prezenţa regizorului Andrei Ujică.

Filmul va rula timp de o săptămână la cinematograful Victoria, iar în următoarele săptămâni pelicula îşi va continua traseul prin cinematografele din Cluj, Craiova şi Mediaş.

Decupat din peste 1.000 de ore de imagini de la Arhiva Naţională de Filme şi Televiziunea Română, filmul acoperă 25 de ani din viaţa lui Nicolae Ceauşescu, de la instalarea sa la putere, în 1965, până la prăbuşirea din 1989.

Film premiat în străinătate

Filmul a obţinut recent o menţiune specială la Festivalul Internaţional de Documentar de la Copenhaga, a fost distins cu premiul pentru cel mai bun documentar est-european la Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Jihlava, Cehia, şi cu Marele Premiu al secţiunii „documentar" la Festivalul Internaţional de Film de la Bergen (BIFF). 

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes şi a mai fost prezentat, în această toamnă, la festivalurile de film de la Toronto, San Sebastian, New York, Vancouver, Londra.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite