Hunedoara: Ana-Maria zâmbeşte în faţa unei boli grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Ana-Maria zâmbeşte în faţa  unei boli grave
Hunedoara: Ana-Maria zâmbeşte în faţa unei boli grave

Tânăra va fi operată la începutul anului viitor, ea fiind diagnosticată cu tumoră osoasă. În vârstă de nouă ani, micuţa a primit încurajări de la sute de români, din toate colţurile ţării, care sunt alături de ea.

Ana-Maria Boca, fetiţa de nouă ani, din Hunedoara, diagnosticată cu o boală necruţătoare, va fi operată, cel mai probabil, la începutul anului viitor, au precizat astăzi apropiaţii familiei Boca. Intervenţia chirurgicală pentru extirparea cancerului osos galopant de care eleva suferă va avea loc, cel mai probabil, la o clinică din Viena.
Dată fiind complexitatea cazului, costul unei astfel de operaţii se ridică la aproximativ 25.000 de euro. Părinţii elevei nu au avut la dispoziţie aceşti bani, iar Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate a refuzat subvenţionţionarea unei intervenţii chirurgicale în străinătate. Pentru că tumora necesita un tratament de urgenţă, tot ce i-a rămas familiei Boca a fost să apeleze la oamenii de suflet. Rezultatul a fost neaşteptat: într-un timp record de câteva zile, în urma unei campanii umanitare susţinute de presa locală şi naţională, au fost strânşi, din donaţii venite de la români din toate colţurile ţării şi din străinătate, cei aproximativ 30.000 de euro necesari operaţiei chirurgicale.

Zece săptămâni de chimioterapie
În ciuda sprijinului de care s-a bucurat, problemele sunt departe de a fi rezolvate pentru familia elevei care trăieşte o dramă. Acum, copila, internată la secţia de oncologie a unei clinici din Timişoara, trebuie să treacă printr-un chinuitor şi îndelungat tratament de chimioterapie. „Ana-Maria a fost la Viena, a fost consultată, i s-au făcut analize. A fost trimisă înapoi pentru a face la o clinică din România chimioterapia, timp de 10 săptămâni. După aceea, ea va fi operată”, au precizat apropiaţii familiei Boca, pe blogul campaniei umanitare www.ajutorpentruana.info. 

Tratament chinuitor
Potrivit medicilor oncologi, tumoarea este foarte aproape de nervul principal astfel, şansele ca piciorul fetiţei să fie salvat sunt mici. „Ana Maria a început tratamentul. Acum e nevoie de răbdare şi îngrijire deosebită. Ana nu are voie sa răcească, să primească vreun virus, iar chimioterapia este un tratament greu de suportat. O doză durează 72 de ore şi tratamentul, ca derulare, este chinuitor”, au mai adăugat apropiaţii părinţilor elevei.
Familia Anei-Maria a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în ajutarea fetiţei pentru a trece mai uşor peste această încercare a vieţii.

Lupta cu celulele „negre“
Chimioterapia este unul din cele trei tratamente în cazul cancerului, alături de radioterapie şi intervenţia chirurgicală. Prin chimioterapie, medicamentaţia este folosită pentru a distruge celulele canceroase, dar totodată, efectele secundare ale acestui tratament sunt destul de neplăcute.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite