VIDEO Momente emoţionante la Crosul Devei: cum s-au mobilizat participanţii la cursă şi au înfruntat ploaia torenţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concurenţii s-au mobilizat pentru a ţine în picioare poarta de finish. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL
Concurenţii s-au mobilizat pentru a ţine în picioare poarta de finish. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Aproape 200 de hunedoreni au participat la cea de-a doua ediţie a Crosului Devei, un eveniment marcat de momente inedite. Finalul a avut loc pe o ploaie torenţială, care însă nu a dat peste cap planurile participanţilor.

Duminică dimineaţa, Piaţa Unirii din Deva a fost ocupată de hunedorenii înscrişi la Crosul Devei, un eveniment dedicat iubitorilor de mişcare. Întrecerea a fost împărţită în două secţiuni: un traseu de 3,8 kilometri şi unul de 7 kilometri.

Ambele au inclus cele mai importante obiective turistice din Deva, însă cel de-al doilea traseu a avut mai multe repere: Statuia lui Decebal, fântâna arteziană din Piaţa Victoriei, Casa de cultură, Biserica reformată, Tribunalul Hunedoara, Parcul municipal Cetate, Casa Dr. Petru Groza, Palatul Magna Curia, Colegiul Naţional Sportiv Cetate, concurenţii au urcat apoi pe treptele de pe Dealul Cetăţii, au traversat aleilemonumentului istoric, zona aqualand şi a Consiliului Judeţean Hunedoara, iar linia dreaptă de finish a fost aleea centrului istoric al Devei, până în Piaţa Unirii.

Crosul Devei s-a încheiat în jurul orei 12:00, când cei din urmă concurenţi au trecut linia de sosire. Vremea le-a rezervat surprize organizatorilor, dar atât aceştia, cât şi participanţii la cros, nu s-au lăsat descurajaţi de ploaia torenţială înregistrată pe finalul competiţiei. Vântul a doborât poarta de la linia de finiş, iar pentru ca sportivii să poată traversa pe sub aceasta, suportul gonflabil a fost menţinut deasupra lor, de braţele oamenilor ajutorul oamenilor.

Concurenţii cu voinţă de fier
Crosul Devei a rezervat şi alte momente emoţionante. Au participat la el oameni care, în ciuda unor suferinţe fizice, au arătat că au voinţă de fier şi îi pot motiva şi pe cei din jurul lor să facă mişcare. „Acum patru ani am fost diagnosticat cu ciroză hepatică, stadiul IV. Am făcut interferon, dar nu a avut niuciun efect şi, totuşi, mi-am luat viaţa în mâini şi m-am apucat de sport, mâncând sănătos şi luând în consideraţie tot ce este pozitiv şi, uitaţi-vă la mine, că nu arăt a un om mort”, a declarat unul dintre participanţii la cros, în vârstă de 54 de ani.

Crosul Devei

Crosul Devei, ediţia a doua

Crosul Devei, ploaia de la final

Crosul Devei, la final, pe ploaie torenţială

Petru, antrenor de fitness din Hunedoara, a alergat şi a încheiat cursa, deşi poartă o proteză în locul unui picior, după un accident suferit în urmă cu 20 de ani. „Am participat la cros, am reuşit să îl termin, pentru că ştiu că nimic nu este imposibil”, a relatat Petru.

Premianţii Crosului Devei au fost la proba de 3,8 kilometri, Diana Adam şi Bogdan Raita. La proba de şapte kilometri, la femei sub 18 ani, Claudia Mihaela Popp, la femei între 19 şi 49, Crina Buzgan şi la plus 50 de ani Cornelia Munteanu. La bărbaţi, proba sub 18 ani alexandru Mihai Buteanu, la proba între 19 şi 49, Marian Vasile Gianga, iar la proba destinată veteraniloe, marele premiu i-a revenit lui Marian Popa. Toţi concurenţii au fost răsplătiţi pentru eforturile depuse. „Le mulţumim celor care au participat şi au demonstrat că totul este posibil Blocaje sunt doar în mintea noastră, atunci când noi, singuri, ne creem bariere. Trebuie să încercăm să le depăşim şi să nu uităm că mulţi în lumea asta şi-ar dori să alerge”, a declarat Velu Căluşer, organizatorul competiţiei, de la Clubul Sportiv Pretorienii din Deva.


Vă recomandăm şi:

Mărturia cutremurătoare a unei foste gimnaste: „Eram plesnite cu joarda până ţâşnea sângele, înfometate şi chinuite, încât am ajuns în pragul sinuciderii”

Ana Maria Sanda a dezvăluit umilinţele cumplite pe care a fost nevoită să le îndure în cei trei ani în care a practicat gimnastica, în Liceul Sportiv din Deva, la începutul anilor 1990. Agresiunile la care a fost supusă nu doar că au făcut-o să renunţe la sportul de performanţă, dar au adus-o, la un moment dat, în prag de sinucidere.

Stadionul Constructorul a ajuns sub sechestru, din cauza datoriilor la bugetul local. Primăria Hunedoara vrea complexul sportiv din centrul oraşului

Proprietarii bazei sportive Constructorul din Hunedoara au datorii mari la bugetul local, iar la cererea primăriei a fost pus sechestru pe imobile, susţine primarul Viorel Arion. Dacă societatea privată nu va plăti, administraţia locală din Hunedoara va face demersurile legale pentru a prelua complexul sportiv în contul datoriilor.

Imagini rare cu Luceştii: acum 30 de ani, tatăl şi fiul erau împreună pe banca de rezerve a echipei Corvinul Hunedoara

În 1983, Mircea Lucescu îşi petrecea ultimele săptămâni la conducerea echipei FC Corvinul Hunedoara, înainte de a prelua echipa naţională a României. Fiul său, Răzvan, era doar un puşti de 14 ani, care îi împărtăşea pasiunea pentru fotbal.

VIDEO Mircea Lucescu: primii ani de antrenorat la Corvinul Hunedoara şi un interviu de poveste, din 1981

În anul 1981, Mircea Lucescu locuia în Hunedoara şi antrena echipa Corvinul din localitate, prima din viaţa sa, club cu care a reuşit nu doar promovarea în prima ligă de fotbal, dar şi cele mai mari performanţe care au rămas în istoria clubului.

FOTO Ce dezvăluiau cele mai admirate imagini din istoria echipei Corvinul

Un stadion arhiplin, cu tribune care vibrau la fiecare fază din meciurile echipei favorite şi „explodau” la fiecare gol al gazdelor, contaminând cu bucurie împrejurimile arenei. Un public energic, care ocupa stadionul cu câteva ore înaintea meciurilor, unul pentru care fotbaliştii intraţi pe teren deveneau şi luptători din primul până în ultimul minut, iar adversarilor le era aproape imposibil să obţină victoria. Într-un cuvânt: Corvinul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite