Cum a transformat Air by Corneliu, un BMW de serie într-o mașină de drift unică în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sistem original, inventat de Corneliu Băneasă a transformat un BMW într-o mașină unicat adaptată concursurilor de drift. Mașina, pilotată de Marcel  Marian, va participa, în această lună, la competiția națională de drift de la Iași

Aproape șase luni a muncit inventatorul devean Corneliu Băneasă pentru a tranforma o idee într-un aparat special conceput pentru concursurile de drift. Instalația unicat a inventatorului a fost montată pe autoturismul marca BMW aparținând lui Marcel Marian, singurul pilot din Vestul României atestat de Federaţia Română de Drift. “Nicio mașină din lume nu dispune de o instalație de acest gen. Practic, noul sistem de aerare inventat de mine, permite alimentarea cu aer a motorului indiferent de poziția mașinii față de axul drumului. mașinii. În acest fel, în competițiile de drift, acest sistem permite o alimentare cu aer în așa fel încât motorul nu pierde putere nici măcar atunci când mașina se află în derapaje controlate”, explică inventatorul.
Marcel Marian a testat noua mașină într-o suită de drift-uri și a rămas de-a dretpul impresionat. “Am rupt o pereche de pneuri dar mașina s-a comportat fantastic. Nu s-a supraîncălzit, e mai puternică iar reprizele motorului sunt fantastice”, spune Marian. Hunedoreanul va participa în această lună, la competiția națională de drift de la Iași.


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite