Cele trei ouă de dinozaur pitic traficate în Italia, descoperite de carabinieri, ajung mâine la Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul Adina Velescu a anunțat căcele trei ouă de dinozaur pitic sustrase din Geoparcul de la Hațeg și traficate în Italia vor sosi la Deva în cursul zilei de mâine. Trei persoane, doi români și un italian, sunt cercetate în stare de libertate pentru trafic de obiecte de patrimoniu.

Ouăle de dinozaur pitic au fost descoperite în urmă cu câteva zile de carabinierii din Italia. Aceștia au efectuat o percheziție la un cetățen din localitatea San Candido – Bolzano unde au descoperit mii de artefacte. "Ancheta continuă. Ouăle au fost traficate de doi cetățeni români care acum sunt cercetați în stare de libertate. Mâine cele trei obiecte de patrimoniu vor sosi la Deva", a spus procurorul Adina Velescu.
Presa italiană scrie că înainte de a fi predate autorităţilor române, obiectele de patrimoniu au fost radiografiate de specialişti în paleontologie din Peninsulă, în unul dintre cele trei ouă observându-se un fetus de dinozaur.
Ouăle de dinozaur pitic, cu o vechime de 67 de milioane de ani, au fost predate autorităţilor române, în cadrul unei ceremonii organizată, marţi, la Ambasada României în Italia. Restituirea obiectelor de patrimoniu către statul român s-a făcut în spiritul convenţiei UNESCO din 1970 şi al Convenţiei UNIDROIT din 1995, evenimentul fiind catalogat de o importanţă deosebită, atât pentru România, cât şi pentru Italia, întrucât s-a înscris în ansamblul activităţilor de cooperare româno-italiană şi de combatere a traficului ilegal de obiecte de patrimoniu. Chiar dacă nu sunt din aur, vestigiile au o valoare foarte mare, ce a fost evaluată la aproximativ 500.000 de euro.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite