Au câștigat fără susținerea vreunui partid. Trei hunedoreni au reușit să-și adjudece fotoliul de primar de pe postura de candidați independenți

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Rîșteiu, a câștigat primăria orașului Simeria de pe postura de independent
Emil Rîșteiu, a câștigat primăria orașului Simeria de pe postura de independent

Emil Rîșteiu și-a adjudecat primăria orașului Simeria, Marius Omotă e primarul comunei Ilia iar Nicolae Cerișer, fostul director al Castelului Corvinilor și-a adjudecat primăria comunei Teliuc. Cei trei au un punct comun: au candidat bazându-se pe propriile forțe.

Fostul primar al comunei Băcia, Emil Rîșteiu a demisionat din PSD și a candidat ca și independent pentru primăria orașului Simeria. A câștigat fotoliul de edil cu o diferență de 270 de voturi față de principalul contracandidat, Adrian Bozdog (USL-PNL). Fostul şi actualul primar al comunei Ilia, Marius Omotă, a reuşit o victorie covârşitoare în faţa principalului său oponent – candidatul USL, Daniel Şoancă. Cu 2.054 de voturi dintr-un total de 2.412, Marius Omotă a câştigat detaşat al treilea mandat în fruntea localităţii, dar şi majoritatea în legislativul local. Nicolae Cerișer, directorul Casteluli HUniazilor a reușit, de pe postura de independent să câștige primăria comunei Teliuc. Diferența dintre el și principalul contracandidat a fost de câteva zeci de voturi. Cel mai votat edil şef din municipiile şi oraşele din judeţ a fost primarul Bradului, Florin Cazacu (USL/PSD). Acesta a reușit să câștige al treilea mandat ca primar cu un scor de aproximativ 70 la sută.



Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite