Se împart subvențiile la motorină și culturi ecologice pentru agricultorii hunedoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anunţul este destinat tinerilor între 18 - 30 de ani
Anunţul este destinat tinerilor între 18 - 30 de ani

Aproximativ 800.000 de lei sunt disponibili, la această dată, pentru fermierii hunedoreni care doresc să primească subvenţii de la stat.Fondurile sunt destinate subvenţionării motorinei, pentru susţinerea culturilor ecologice, precum şi subvenţionarea primelor de asigurare sau a fermelor autorizate de porci şi păsări.

Producătorii agricoli hunedoreni vor putea primi, începând din 16 octombrie, subvenţii de stat în valoare totală de circa 790.000 de lei. Subvenţiile sunt acordate pentru motorină, prime de asigurare, bunăstarea animalelor sau agricultura ecologică. De asemenea, începând cu această dată fermierii hunedoreni vor primi plăţile pentru suprafaţă, de 42 de euro pentru un hectar. Plăţile directe, adică diferenţa până la 172 de euro pe hectar, vor fi făcute începând cu luna decembrie.
O altă categorie de producători agricoli care vor beneficia de aceste subvenţii sunt crescătorii de păsări şi cei de porcine. „Începând din această lună fermierii hunedoreni au posibilitatea de a accesa subvenţiile acordate de către stat, în funcţie de specificul fiecărei activităţi agricole. Sprijinul acordat de către Guvern este destinat atât subvenţionării motorinei sau a primelor de asigurare, cât şi în cazul celor care desfăşoară activităţi de producţie ecologică. Tot în această lună vor începe plăţile pentru suprafaţă, adică avansurile din bani europeni, urmând ca din luna decembrie cei care beneficiază de aceste subvenţii să primească diferenţa de până la 172 de euro pe hectar”, a declarat Ioan Ştefan, director în cadrul Direcţiei Agricole şi Dezvoltare Rurală (DADR) Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite