A început episodul "spovedaniilor" în dosarul "Trabucul lui Moș Crăciun". Inculpații își recunosc faptele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproape cinci luni de arest, 27 dintre contrabandișții de țigări inculpați în dosarul "Trabucul lui Moș Crăciun", și-au recunoscut faptele. Din această cauză dosarul s-a disjuns. Restul de 36, aflați în arest, continuă să susțină că sunt nevinovați.

Ildiko Glăman purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara,a declarat că la ultimul termen de judecată, 27 dintre cei 74 de învinuiţi şi-au recunoscut faptele. „În urma acestor declaraţii, instanţa a decis disjungerea dosarului şi astfel, cei care au mărturisit vor fi judecaţi separat", a spus Glăman. Tot la ultimul termen de judecată din dosar, avocaţii contrabandiştilor s-au arătat nemulţumiţi faţă de completul de judecată şi faţă de procurorii de la Crimă Organizată. „Au fost depuse cinci cereri de recuzare – patru împotriva judecătorului şi una împotriva procurorului, însă toate au fost respinse”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului.
Cei 74 de contrabandişti făceau parte din şapte grupări distincte, dar cu relaţii de colaborare între ele, specializate în introducerea ilegală în ţară şim comercializarea de ţigări şi alcool din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria şi Turcia. Prejudiciul produs statului prin activitatea infracţională a inculpaţilor se ridică la 2,2 milioane de lei. Grupările au fost destructurate de procurorii DIICOT şi Brigada de Combatere a Criminalităţii organizate Alba Iulia la sfârşitul lunii decembrie 2011, înainte de Crăciun. Din acest motiv acţiunea şi dosarul au fost denumite sugestiv „Trabucul lui Moş Crăciun“.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite