Un alt mesaj, scris în spaniolă, a fost descoperit de legiști pe cadavrul Dianei. "Demo sapo": "ne vedem dincolo"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta în cazul crimei de pe strada Bejan din Deva continuă. Anchetatorii au audiat mai mulți martori pentru a stabili un profil psihologic al criminalului. Părinții Dianei Colesniuc vor aceasta să fie înmormântată departe de soțul criminal

Uciderea Dianei Colesniuc, în vârstă de 27 de ani, de către soțul ei, Iulian i-a șocat pe deveni. Femeia a fost ștrangulată și lăsată alături de cei doi copii minori pe timpul nopții. Iulian Colesniuc s-a aruncat de pe un bloc-turn situat în apropiere. Procurorii au audiat mai multe persoane, printre care şi pe fosta nevastă a bărbatului de 38 de ani. Femeia le-a mărturisit anchetatorilor un amănunt destul de important, şi anume acela că, în trecut, Iulian Colesniuc ar mai fi încercat să îşi ia viaţa, punându-şi ştreangul de gât, undeva printr-o pădure, dar a fost salvat la timp, înainte să  apuce să îşi ducă planul la îndeplinire. Motivul pentru care el ar fi recurs la acest gest extrem este, conform declaraţiilor fostei sale soţii, faptul că nu ar fi putut suporta gândul de a se despărţi de ea, femeia anunţându-şi intenţia de a pune capăt relaţiei prin divorţ.
Potrivit procurorului Iulian Avram, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, cel care se ocupă de caz, în urma declaraţiilor date de persoanele audiate până în prezent, nu s-a putut stabili dacă bărbatul acuzat de omor avea sau nu un comportament violent în familie. „Nu avem date certe în acest sens, dar a fost audiată în cauză şi fosta soţie care a declarat că bărbatul avea tendinţe de suicid. Conform declaraţiilor fostei soţii, în momentul în care aceasta a comunicat că vrea să divorţeze, el ar fi încercat să se spânzure. Nu ştim exact unde. Cert este că, nu şi-a dus la bun sfârşit acţiunea, fiind găsit de cineva”, a declarat procurorul Iulian Avram.

Acesta a mai spus că, din informaţiile obţinute până în prezent, a rezultat faptul că Diana Colesniuc a fost ameninţată de mai multe ori de soţul ei, prin telefon, uneori chiar şi cu moartea. „Din declaraţiile martorilor a reieşit şi faptul că autorul crimei i-a transmis victimei mai multe ameninţări, prin telefon, din străinătate de unde se afla la muncă. Unele dintre aceste mesaje erau chiar şi cu moartea. Au fost audiaţi şi doi prieteni de familie ai acestora care au declarat că victima le-a relatat, de mai multe ori, că primea telefoane de ameninţare de la soţ, că o gazează, că o torturează şi aşa mai departe”, a mai afirmat procurorul Iulian Avram.


Iulian Colesniuc o suspecta pe soţia lui că îl înşela cu un alt bărbat pe care l-ar fi cunoscut pe Internet, prin intermediul reţelei de socializare, Facebook. „Indiciile arată că mobilul crimei a fost suspiciunea de infidelitate a autorului. Acesta a revenit sâmbătă dimineaţa în ţară. S-a deplasat cu un autoturism, în regim taxi, în satul Almaşu Sec, de lângă Deva, unde se afla victima, soţia lui, împreună cu cei doi copii minori, la locuinţa mamei sale. I-a luat de acolo, s-au deplasat la Deva, iar în cursul nopţii, s-a produs crima”, a mai declarat procurorul Iulian Avram.
După ce a ucis-o, el a încuiat-o într-o cameră a apartamentului în care locuiau, situat la etajul patru al blocului 79 de pe strada Bejan din localitate, pentru a nu putea fi văzută de cei doi copilaşi pe care îi aveau împreună, şi a plecat. S-a urcat pe un bloc turn din apropiere şi s-a aruncat în gol. Corpul lui a fost găsit, căzut în stradă, de un trecător. Când poliţiştii au mers acasă să-i anunţe soţia că el îşi pierduse viaţa, au găsit-o şi pe femeie moartă în casă. Tânăra era pe jumătate dezbrăcată, în pat. Pe trupul ei erau lăsate mai multe coroane suedeze, iar pe un picior era scris, cu un marker de culoare neagră, un mesaj uluitor: „Facebook ucide!”.
Pe de altă parte, trupul neînsufleţit al Dianei Colesniuc a fost autopsiat, duminică, de medicii legişti din Deva. Ei au stabilit că decesul tinerei a survenit prin ştrangulare, pe corpul ei nefiind găsite alte urme de leziuni. În schimb, legiştii au dat peste alte mesaje uluitoare pe trupul femeii. În afară de numele reţelei de socializare prin care bărbatul bănuia că soţia lui şi-a cunoscut presupusul amant, descoperit pe pulpa piciorului drept, alte câteva înscrisuri, făcute tot cu markerul negru, au fost găsite pe pielea acesteia. Este vorba despre o expresie, „dempo sapo”, care tradusă în limba română ar însemna „Ne vedem dincolo!”.
Bărbatul care a comis crima şi apoi s-a sinucis mai are un copil, din căsnicia anterioară, un băiat în vârstă de aproximativ 20 de ani. Se pare că cei doi nu vor fi înmormântaţi unul lângă celălalt, la dorinţa familia tinerei.Ancheta în acest caz continuă.



Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite