Un siderurgist pensionar a murit în timp ce protesta în faţa Prefecturii Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Pascu, în vârstă de 59 de ani din Hunedoara, şi-a găsit sfârşitul, astăzi, în jurul orei 13:00, în timp ce protesta în faţa Prefecturii Hunedoara împotriva majorării vârstei de pensionare pentru persoanele care lucrează în condiţii grele


Protestul siderurgiştilor de astăzi a făcut o victimă printre protestatari. Ioan Pascu, pensionar a leşinat în timpul protestului iar o oră mai târziu a murit în mâinile medicilor de la Ambulanţă. Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, venise în faţa Prefecturii să protesteze împotriva majorării vârstei de pensionare, pentru siderurgişti, de la 50 la 55 de ani. “Striga alături de noi şi dintr-o dată i s-a făcut rău. Am chemat Ambulanţa dar nu s-a mai putut face nimic pentru el”, a spus unul dintre protestatari.
Petru Vaidoş, liderul sindicatului “Siderurgistul” a declarat că o statistică arată că 70 de la sută dintre siderurgiştii pensionaţi la 50 de ani nu reuşesc să atingă vârsta de 55 de ani. “În condiţiile în care Guvernul vrea să ne pensioneze la 55 de ani, vom ajunge să murim la locul de muncă”, a declarat Vaidoş.
Subprefectul judeţului, Dorin Gligor a fost profund marcat de moartea pensionarului. A făcut anunţul în conferinţa de presă şi a cerut un moment de reculegere.
Aproximativ 60 de sindicalişti au pichetat, astăzi, sediul Prefecturii Hunedoara pentru a protestat împotriva intenţiei Guvernului de a majora vârsta de pensionare pentru persoanele care lucrează în condiţii grele de muncă. “Este o crimă să pensionezi un angajat care lucrează în condiţii grele la vârsta de 55 de ani. Considerăm că vârsta de 50 de ani, la care se face acum pensionarea, este suficientă pentru un siderurgist”, a declarat Petru Vaidoş, liderul sindicatului “Siderurgistul”. Alături de siderurgiştii hunedoreni au venit la protest şi sindicalişti din Simeria şi Orăştie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite