Rezultate alegeri parţiale în Lupeni şi Sălaşu de Sus. Candidaţii PSD au primit cele mai multe voturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri locale. FOTO: ARHIVĂ.
Alegeri locale. FOTO: ARHIVĂ.

Duminică au loc alegeri pentru funcţia de primar în municipiul Lupeni şi în comuna Sălaşul de Sus. Până la orele după-amiezii, un sfert dintre alegătorii din Lupeni s-au prezentat la urne, în timp ce aproape jumătate dintre cei din Sălaşul de Sus au votat.

Duminică, locuitorii municipiului Lupeni şi ai comunei Sălaşu de Sus au fost chemaţi la vot, în alegerile parţiale pentru funcţia de primar.

UPDATE Ora 23: Lucian Resmeriţă a obţinut peste 2.900 de voturi şi a devenit primar al municipiului Lupeni, potrivit rezultatelor neoficiale, înregistrate în urma numărătorii paralele. În Sălaşu de Sus, Ioan Vlad a obţinut aproape 900 de voturi, devenind astfel primar al comunei, potrivit numărătorii efectuate de partide.

UPDATE: ORA 21

În Lupeni, prezenţa la vot a fost de 35 la sută. Au votat 7.587 de localnici, dintre cei 22.442 înscrişi pe liste. La alegerile din vara anului 2016, peste 10.300 de alegători din Lupeni au votat.

În comuna Sălaşu de Sus, prezenţa la vot a fost de aproape 80 la sută.Din cei aproape 2.000 de localnici ai comunei de la poalele Retezatului au votat 1.555.

Până la orele după-amiezii, aproape jumătate din alegătorii înscrişi pe liste în comuna Sălaşu de Sus s-au prezentat la urne, pentru a vota pe unul dintre cei trei candidaţi: Ion Tirea (PNL), Virgil Valer Haitău (ALDE) şi Ioan Vlad (PSD). Alegerile din Sălaşu de Sus au loc după ce Sorin Marica (PSD) a renunţat la funcţia de primar pentru un loc în Camera Deputaţilor.


În Lupeni, localnicii s-au arătat mai puţin interesaţi de alegeri. Doar un sfert dintre alegători au votat până la orele după-amiezii. Alegerile pentru funcţia de primar în Lupeni sunt organizate după ce fostul primar, Cristian Resmeriţă, a fost ales parlamentar în Senatul României.

Şase politicieni au cerut votul localnicilor. Lucian Resmeriţă (PSD), director de liceu în Petroşani, este fratele mai mic al fostului primar Cristian Resmeriţă (PSD), cel care a renunţat la funcţie în decembrie 2016, după şase luni de mandat, pentru a deveni senator. Ioan Cristian Roşu (PNL) este consilier local în Lupeni. Este preşedinte al filialei PNL din municipiu, după ce în trecut a condus filiala PDL din Lupeni. Constantin Aurică Brânduşe este om de afaceri şi a candidat din partea ALDE la alegerile de duminică. Cristina Ciucu este singurul independent care a candidat la alegerile din Lupeni. Are 33 de ani şi este profesoară de limba română la un liceu din municipiu. Emil Ţărcan a candidat din partea USR. Este pensionat din minerit, după ce a lucrat aproape toată viaţa la Exploatarea Minieră Lupeni. Călin Radu Napău a candidat din partea PRM la alegerile locale. Este avocat, dar a lucrat şi ca inginer şi consilier juridic la unităţile miniere ale Complexului Energetic Hunedoara.

„Peste 80 de poliţişti, jandarmi şi pompieri hunedoreni au fost angrenaţi în misiuni, duminică, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara. Alţi 60 de poliţişti şi jandarmi s-au aflat în stradă, pe toată perioada desfăşurării procesului electoral, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale. Pe perioada campaniei electorale, în judeţul Hunedoara,  nu s-au înregistrat sesizări privind incidente electorale, care să facă obiectul cercetării IPJ Hunedoara, au informat reprezentanţii Inspectoratului.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Alegeri parţiale la Primăria Lupeni. Cine candidează pe postul lăsat liber de Cristian Resmeriţă

Duminică au loc alegeri locale la Primăria Lupeni după ce fostul primar Cristian Resmeriţă a decis să renunţe la funcţia sa, în decembrie 2016, pentru un loc în Senatul României. Şase candidaţi s-au înscris în cursa electorală.

Problema „jupânilor eterni“ ai Văii Jiului: primarii cu probleme penale care au condus decenii întregi oraşele de la polul sărăciei

Una dintre cele mai sărace regiuni ale României, Valea Jiului a oferit un tipar aparte pentru preferinţele electorale ale localnicilor: oraşele miniere au avut primari înstăriţi, cu câte patru – şase mandate, care însă, în multe cazuri, s-au dovedit corupţi. Ultimul primar din Valea Jiului ale cărui infracţiuni au fost dovedite în instanţă este Ilie Botgros, fost primar timp de 20 de ani al oraşului Aninoasa.

Moştenitorul baronului Resmeriţă la Primăria Lupeni: deputatul Cristian Resmeriţă a strâns o avere fabuloasă în câţiva ani, cu donaţii şi cadouri

Cristian Resmeriţă, fiul primarului Lupeniului Cornel Resmeriţă, şi-a anunţat candidatura la primărie, în locul tatălui său trimis în judecată pentru corupţie. Resmeriţă junior este deputat, la al doilea mandat, a fost profesor şi a strâns o avere importantă în numai câţiva ani. Resmeriţă se numără printre cei mai bogaţi candidaţi la primărie, în judeţul Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite