Sub presiunea străzii, consilierii locali din Deva “au spulberat” antenele de telefonie din oraș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumiţi de amplasarea unei antene de telecomunicaţii, zeci de deveni din zona străzii Livezilor din Deva, au fost prezenţi, ieri, în sala de şedinţe a Primăriei pentru a-şi manifesta dezaprobarea faţă de această construcţie.

  Deranjați de faptul că, de mai bine de câţiva ani, încearcă să obţină demolarea unei antene de telecomunicaţii aplasate în zona în care locuiesc şi, care, în opinia lor, le afectează grav sănătatea, devenii au apelat la sprijinul consilierilor locali pentru a le rezolva problema. Aceasta, după ce, conform declaraţiilor lor, toate petiţiile lor către Primăria Deva nu au primit răspuns favorabil. „Amplasarea acestei antene de telecomunicaţii într-o zonă locuită aduce mari prejudicii sănătăţii celor care locuiesc acolo. Această antenă funcţionează de mai mulţi ani, iar cei din zonă s-au îmbolnăvit. Municipiul Deva este unul dintre cele mai poluate oraşe din vestul ţării şi nu dorim să mai admitem şi această poluare. Vă rugăm să luaţi atitudine faţă de acest fapt”, le-a transmis consilierilor unul dintre locuitorii acelei zone.
Chiar dacă secretarul Primăriei Deva, Augustin Socol i-a înştiinţat pe consilierii locali că nu pot lua o astfel de decizie deoarece legislativul nu poate anula o autorizaţie de construcţie, aleşii nu au ţinut cont de precizările acestuia. Nici intervenţia unui reprezentant al firmei de telecomunicaţii care le-a explicat celor prezenţi că antena nu are efecte nocive asupra locuitorilor din  zonă şi că amplasarea ei respectă toate normele impuse de lege nu i-a înduplecat pe consilieri. „Există un buletin tehnic în care se specifică că această antenă respectă toate normele impuse de lege. Acest tip de antenă este construit pentru a funcţiona în mediul urban”, a precizat Vasile Păsat, expert în radiotelecomunicaţii. Supusă votului consilierilor locali, decizia privind demolarea acestei construcţii a întrunit voturile tuturor aleşilor. Decizia a fost primită cu urale şi aplauze din partea devenilor aflaţi în sală. În plus, în şedinţa de ieri, s-a decis că toate antenele de radiotelecomunicaţii din Deva, aflate la mai puţin de un kilometru distanţă faţă de o zonă locuită, urmează să fie demolate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite