Hunedoara: Un nou lot al mafiei aurului dacic se pregăteşte de judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Un nou lot al mafiei aurului dacic se pregăteşte de judecată
Hunedoara: Un nou lot al mafiei aurului dacic se pregăteşte de judecată

Cel de-al treilea dosar al aurului dacic ar putea fi finalizat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia până la sfârşitul acestui an.

Citeşte şi:

Hunedoara: De frica braconierilor, descoperitorul comorii dacilor a rămas în anonimat

În timp ce primul dosar al căutătorilor de comori din Munţii Orăştiei bate pasul pe loc în instanţa Tribunalului Hunedoara, iar cel de-al doilea a fost trimis spre soluţionare magistraţilor Judecătoriei Deva, iar în urmă cu câteva săptămâni a avut primul termen de judecată, procurorii din Alba lucrează la completarea unui nou dosar penal, în strânsă legătură cu celelate două.  Rechizitoriul ar putea fi finalizat spre sfârşitul acestui an, iar o parte dintre persoanele cercetate ar putea fi puse sub învinuire”, a declarat pentru Adevărul de Seară, prim-procurorul general adjunct Augustin Lazăr, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

image

Foto: Unul din siturile răscolite de braconieri.

Peste 30 de persoane au fost cercetate în acest al treilea dosar al căutătorilor de comori.Nu toate însă vor fi trimise în judecată. Magistratul Augustin Lazăr a mai declarat că pe măsură ce investigaţiile au fost aprofundate şi altor persoane le-a fost probată implicarea. Al treilea dosar al comorilor dacice nu este ultimul, a mai afirmat prim-procurorul din Alba.

Mai citeşte şi:

Hunedoara: VIDEO Dosarul aurului dacic, judecat la nesfârşit

Dosar de cursă lungă
Ieri, în instanţa Tribunalului Hunedoara au fost înfăţişaţi hunedorenii acuzaţi că ar fi traficat pe piaţa neagră din Occident mai multe tezaure descoperite în urma unor săpături şi detecţii ilegale efectuate în siturile arheologice din Munţii Orăştiei. Magistraţii au amânat, din nou, judecarea cauzei, de această dată pentru lipsa unuia dintre apărătorii acuzaţilor. Dosarul, în care au fos trimise în judecată 13 persoane (una a decedat între timp) pentru infracţiuni de crimă organizată, trenează de aproape patru ani pe rolul instanţei devene. Între timp autorităţile române au reuşit recuperarea a 12 din cele 15 brăţări de aur dacice, presupuse a fi furate de traficanţi din siturile arheologice.

image

Foto: Primele brăţări dacice recuperate de autorităţile române.

Zilele trecute, un bărbat a cărui identitate a fost protejată, a predat procurorilor un tezaur de 144 de kosoni (monede de aur dacice), descoperit în zona Munţilor Orăştiei. „Nu are nicio legătură cu tezaurele dispărute, pentru care sunt judecaţi „căutătorii de comori” şi nici nu este implicat în vreunul din dosare”, a precizat magistratul Augustin Lazăr.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite