După ce au petrecut Crăciunul în arest, contrabandiștii vor petrece și Revelionul după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul celor 67 de contrabandiști rămâne după gratii
Grupul celor 67 de contrabandiști rămâne după gratii

După șapte ore de audieri, judecătorii Curții de Apel Alba Iulia au respins recursul celor 67 de contrabandiștii arestați în urmă cu 10 zile. Astfel traficanții vor rămâne în continuare în arest.

Decizia judecătorilor de a menține starea de arest preventiv pentru cei 67 de traficanți de țigări, alcool și cafea a generat proteste în sala de judecată. Cu toate acestea magistarții nu s-au lăsat înduplecați. Potrivit lui Cosmin Munteanu, purtător de cuvânt în cadrul Curții de Apel Alba Iulia cei 67 de inculpați vor rămâne după gratii pentru următoarele 20 de zile. “Aceștia sunt acuzaţi că au făcut parte din mai multe grupări infracţionale organizate specializate în contrabanda cu ţigări introduse ilegal pe teritoriul României din Serbia, Ucraina şi Republica Moldova.Inculpaţii sunt cetăţeni români ce provin majoritatea din judeţele Hunedoara, Arad, Suceava, Timiş, Mureş, dar şi din Dolj, Maramureş, Caraş Severin şi Sibiu. Printre arestaţi se află şi un cetăţean turc cu domiciliul în Vâlcea”, a spus Cosmin Munteanu.
Prejudiciul estimat de anchetatori până la această dată este de aproximativ 2,5 milioane de lei. Acțiunea de anihilare a contrabandiștilor a avut o amploare deosebită. Sute de ofițeri ai trupelor de Intervenție rapidă, însoțiți de polițiști au efectuat peste 100 de percheziții imobiliare în mai multe județe din țară. “În urma perchezițiilor au fost confiscate țigări, alcool, cafea și sume de bani. Un număr de 56 de persoane acuzate de trafic și contrabandă sunt din județul Hunedoara. Marfa provine, în mare parte din Serbia. Prejudiciul estimat până la această dată este de aproximativ două milioane lei.”, a spus Traian Berbeceanu, șeful BCCO Alba Iulia.  Într-o primă fază au fost aduse la audieri107 persoane dintre care 40 sunt cercetate în stare de libertate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite