18 persoane, reținute pentru comercializare ilegală de droguri și etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Un număr de 18 persoane au fost reţinute, joi seară, pentru 24 de ore, în urma percheziţiilor de dimineaţă, în judeţele Hunedoara, Cluj şi în municipiile Bucureşti şi Timişoara, care au vizat comercializarea ilegală de produse etnobotanice cu efect halucinogen, şi de droguri de risc şi de mare risc.

Potrivit unor surse judiciare, în urma celor aproape 50 de percheziţii, au fost reţinute 18 persoane, urmând ca, în cursul zilei de mâine, acestea să fie duse în faţa magistraţilor Tribunalului Hunedoara, cu propunerea de arestare preventivă, procurorii urmând să solicite, în cazul altor patru persoane, arestarea în lipsă.

Un număr de 46 de percheziţii au avut loc, joi dimineaţă, în judeţele Hunedoara, Cluj şi în municipiile Bucureşti şi Timişoara, fiind vizate 77 de persoane acuzate de comercializarea în mod ilegal de produse etnobotanice cu efect halucinogen, precum şi de droguri de risc şi de mare risc, notează Mediafax.

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Hunedoara au făcut 46 de percheziţii domiciliare în judeţele Hunedoara, Cluj şi în municipiile Bucureşti şi Timişoara, în scopul destructurării unei grupări infracţionale specializate în traficul de droguri.

În Valea Jiului au avut loc perchezeţii în trei localităţi, respectiv Petroşani, Vulcan şi Lupeni, potrivit anchetatorilor fiind căutaţi traficanţi şi consumatori de droguri.

Acţiunea procurorilor vizează 77 de persoane, care ar comercializa în mod ilegal produse din categoria substanţelor etnobotanice cu efect halucinogen, precum şi droguri de risc (cannabis) şi droguri de mare risc (ecstasy) către consumatorii din judeţul Hunedoara, cu predilecţie elevi de liceu.

Liderii grupării utilizau firme de curierat pentru transportul drogurilor de risc şi de mare risc şi a substanţelor etnobotanice, ceilalţi membri ai grupării distribuind ulterior drogurile în judeţul Hunedoara.

La sediul DIICOT au fost duse o sută de persoane, învinuiţi şi consumatori, în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia.

Suportul informativ a fost asigurat de către Directia Operatiuni Speciale.

Citește și:
Razie de amploare în Valea Jiului. Mascații de la Crimă Organizată caută traficanți de droguri de mare risc

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite