Hunedoara: Ana-Maria a intrat în cursa pentru viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Ana-Maria a intrat în cursa pentru viaţă
Hunedoara: Ana-Maria a intrat în cursa pentru viaţă

Pentru ca fiica lor să trăiască, familia Boca are la dispoziţie 10 zile în care să adune 25.000 de euro. Ana-Maria a fost diagnosticată cu tumoră osoasă galopantă şi speră că se va putea opera la o clinică de specialitate din Viena.

Citeşte şi:

Hunedoara: Speranţe pentru Ana-Maria, eleva diagnosticată cu o boală necruţătoare

La nouă ani, Ana-Maria Boca a pornit cursa contra-cronometru împotriva bolii cu care fost diagnosticată lunea trecută: cancer osos galopant de înaltă malignitate la peroneul piciorului drept. Familia Boca mai are la dispoziţie doar 10 zile pentru a strânge 25.000 de euro, necesari operaţiei care ar putea salva viaţa micuţei. Intervenţia chirurgicală ar urma să fie efectuată la o clinică de specialitate din Austria.

Speranţa e la oamenii inimoşi


„Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara ne-a anunţat că nu poate deconta 75 la sută din sumă, decât dacă primesc un document de la Clinica AKH, din Viena, prin care să certifice că instituţia operează pe baza formularului E112, dar clinica austriacă ne-a răspuns că România nu este o ţară care să plătească la timp. Nu mai puteam aştepta; au mai rămas doar 10 zile, iar speranţa nostră nu mai e la statul român, ci la oamenii inimoşi”, a declarat pentru Adevărul de Seară, prietena familiei, Dana Dogaru.

Orice sumă contează

În numai trei zile, oamenii din zonă s-au mobilizat rapid: până astăzi, părinţii fetiţei au reuşit să strângă 8.500 de euro. „Hunedorenii sunt oameni săraci, dar au sărit mulţi să ne ajute: învăţătorul Anei, Tibi Dîscă, a realizat un site, o firmă din oraş ne-a făcut afişele şi bannerele, ne-a susţinut Primăria, oameni de afaceri, simpli hunedoreni care au donat sume mici, de la 1 leu până la câteva sute, dar am fost sunaţi şi la miezul nopţii de persoane din ţară care au vrut să ne trimită bani”, a povestit Zenaida, mama fetiţei.

Ana-Maria vă cere ajutorul

Numai primele analize pe care fetiţa le va face la spitalul vienez costă 2.500 de euro, pe lângă cei 25.000 de euro necesari extirpării peroneului şi înlocuirii acestuia cu o proteză artificială. Între timp, Ana-Maria râde, îşi mângâie hamsterul, pe Ţuţa, şi spune că, după ce visul acesta urât se va termina, vrea doar atât: să mănânce o prăjitură la cofetărie.

„Depăşirea perioadei indicate pentru efectuarea intervenţiei creşte riscul de metastazare şi diseminare”. – Prof. Univ. Dr. Eugen Boia, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu”, Timişoara


Unde puteţi dona

- RO61 BTRL 0630 1201 U109 90XX RON
- RO36 BTRL 0630 4201 U109 90XX EUR, Banca Transilvania, sucursala Hunedoara, Boca Zenaida Daniela
- RO19 RNCB 0160 1122 8164 0001 RON
- RO89 RNCB 0160 1122 8164 0002 EUR, BCR, sucursala Deva, Boca Zenaida Daniela
- www.ajutorpentruana.info

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite