A început "pelerinajul" spre locurile de scăldat. Medicii avertizează că apele nu sunt optime pentru îmbăiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scăldatul în râuri poate cauza probleme medicale
Scăldatul în râuri poate cauza probleme medicale

Mii de hunedoreni pornesc la sfârșitul săptămânii, spre râurile Strei, Mureș sau spre lacul Cinciș pentru a se îmbăia. Medicii atrag atenția că, în județul Hunedoara, apa râurilor și lacurilor prezintă încărcături microbiologice periculoase pentru organism

Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara atrag atenţia asupra zonelor de agrement în care hunedorenii aleg să se răcorească. La Cinciş, de exemplu, apele din baraj nu sunt autorizate ca ape de îmbăiere naturale. „În judeţul Hunedoara, în zona Cinciş, apele din baraj nu sunt autorizate ca ape de îmbăiere naturale. Calitatea apei ar trebui să corespundă unor parametri microbiologici, care iau în calcul, printre altele, coliformii totali şi fecali, streptococii fecali şi bacteriile patogene din genul Salmonella“, a declarat Dumitra Ştefan, directorul DSP Hunedoara.
Situația persistă de ani buni și este valabilă pentru toate locurile de scăldat preferate de hunedoreni. Practic, la nivelul județului Hunedoara, nu există nicio scăldaătoare autorizată, cei care fac baie riscând să se îmbolnăvească.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite