Hunedoara: 500 de orăşeni au rămas fără drum spre casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: 500 de orăşeni au rămas fără drum spre casă
Hunedoara: 500 de orăşeni au rămas fără drum spre casă

Într-o petiţie trimisă la redacţia „Adevărul de Seară”, locatarii din zonă cer autorităţilor să le redea calea de acces spre locuinţe.

Locatarii blocurilor situate pe Calea Zarandului din Deva, între Biserica Baptistă şi fosta Brutărie „a lui Neamţu” se luptă de aproape doi ani cu noroaiele ca să ajungă acasă.  O  înţelegere  şchioapă între Primăria Deva şi distribuitorul regional de apă ApaProd a făcut ca în loc de parcări „în spic”,  locatarii de pe Calea Zarandului să aibă de aproape doi ani pe strada lor valuri de noroi şi mizerie.

După ce vechiul trotuar a fost spart, investiţia în parcări a Primăriei Deva a fost stopată de reprezentanţii ApaProd, care trebuia în iulie 2008, să tragă prin zonă o ţeavă din sistemul de canalizare nou al oraşului. La mai bine de 18 luni de atunci, ApaProd nu a găsit încă ţeava şi nici primăria nu a mai terminat lucrarea începută. Victime colaterale ale acestei situaţii sunt locatarii blocurilor din zonă.

Drumul mizeriei


Ca pieton, nu există şansa de a evita disconfortul noroit al acestui traseu. De o parte  e zonă verde. De cealaltă se găseşte banda asfaltică a DN7 pe care trec o mie de automobile pe oră. Unii riscă şi merg pe carosabil la câţiva centimetri de maşinile care gonesc. Ca să intre în scara blocurilor, locatarii din zonă sunt nevoiţi să facă ocoluri prin zonele verzi care pe timp umed devin patinoare de noroi. Cei care locuiesc în zonă sunt profund nemulţumiţi şi vor să afle când va fi terminată investiţia. Pentru Vasile Cnebel, locatar,  orice deplasare e un calvar.

„Pe aici rişti să-ţi rupi picioarele. Drumul e demult în starea asta. Probabil că nu mai sunt bani. Nu ştiu atunci de ce s-au mai apucat să spargă”, a spus deveanul.  Mitică Sârbu, locatar, consideră această situaţie un atentat la confortul familiei sale. „Greutatea  maşinilor care trec peste acestea induc vibraţii care mă deranjează în casă zi şi noapte”, a spus locatarul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite