Hunedoara: ONG-urile cer ajutorul oamenilor de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: ONG-urile cer ajutorul oamenilor de afaceri
Hunedoara: ONG-urile cer ajutorul oamenilor de afaceri

Centrul de resurse pentru ONG-uri, la nivelul judeţului Hunedoara, funcţionează în  municipiul Orăştie.

Reşedinţa de judeţ a găzduit, astăzi, conferinţa tematică ,,Importanţa dezvoltării de parteneriate între ONG-urile din domeniul serviciilor sociale, administraţia publică şi sectorul de afaceri”. În cadrul evenimentului s-a evidenţiat necesitatea existenţei unui Centru de resurse pentru asociaţiile nonprofit. ,,Pentru ONG-uri este foarte important să implice în activitatea lor mediul de afaceri, pentru că astfel calitatea serviciilor oferite este îmbunătăţită. Cu toţii ştim că resursele financiare ale asociaţiilor nonprofit sunt, în general, reduse”, a declarat Geanina Ianc, director adjunct în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  (DGASPC) Hunedoara.

Training şi instruire

În acest sens, din decembrie 2008 şi până în prezent, Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu DGASPC Hunedoara, a derulat proiectul ,,Consolidarea Centrului pentru ONG-urile din domeniul serviciilor sociale, care activează în judeţele Timiş, Arad şi Hunedoara”. În cadrul proiectului, 80 de ONG-uri din cele trei judeţe au beneficiat gratuit, printre altele, de training şi consultanţă pentru scrierea de proiecte, iar peste 40 de persoane au învăţat ce înseamnă munca de voluntar. Totodată, a fost pus la punct un program de instruire în vederea accesării de fonduri nerambursabile.

,,Colaborarea dintre Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany şi instituţia noastră durează încă din 1998. Primul proiect pe care l-am avut în comun a vizat adopţiile naţionale şi internaţionale”, Geanina Ianc, director adjunct  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  Hunedoara

La nivelul judeţului Hunedoara activează 27 de ONG-uri acreditate.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite