Pentru a nu fi monitorizați, zeci de hunedoreni refuză montarea apometrelor în locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea ApaProd Deva duce un “război al convingerii” cu hunedorenii care mai bine fură din reţea, decât să plătească atât cât lasă să curgă la robinete. În opinia reprezentanților ApaProd, aceştia fie deţin un branşament ilegal montat, fie consumă mai mult decât prevede sistemul pauşal.

Contorizarea apei potabile în toate apartamentele din Deva și Hunedoara se dovedește a fi o misiune imposibilă pentru reprezentanții ApaProd Deva. Și asta din cauză că există hunedoreni care refuză montarea de apometre. Operaţiunea a început în luna iulie şi se preconizează ca finalizarea lucrărilor să se facă până la sfârşitul acestui an. Acţiunea are ca scop mărirea gradului de contorizare în cele două municipii şi, implicit, de a le oferi consumatorilor posibilitatea de a plăti atât cât consumă.
Potrivit operatorului de apă, încă de la început, era prevăzută montarea a 1.000 de apometre în Deva şi 2.092 în Hunedoara, număr, din care, până în prezent, au fost instalate 930, şi, respectiv, 1400. Reprezentanţii ApaProd Deva au întâmpinat unele dificultăţi din partea locatarilor, în desfăşurarea lucrărilor de montare a apometrelor, consumatorii încercând să împiedice sau să amâne bunul mers al acestei acţiuni. Zeci de persoane, cu precădere în municipiul Hunedoara, au refuzat introducerea contoarelor de apă în propriile locuinţe, preferând să achite contravaloarea acestui serviciu pe baza sistemului pauşal. Acesta prevede un consum de 6,3 metri cubi de persoană, lunar, din care 1,2 metri cubi sunt alocaţi preparării apei calde menajere, restul fiind întrebuinţaţi pentru uz gospodăresc, canalizare etc.

Din calculele făcute de ApaProd Deva, raportat la numărul de locuitori ai celor două municipii, a reieşit un consum mai mare decât cel declarat de către consumatori, tocmai din cauza lipsei de monit

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite