Cum arată economia județului Hunedoara după al doilea an de criză: metalurgia e pe plus, industria alimentară e pe minus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un raport al instituției Prefectului Hunedoara, privind principalii indicatori economici ai anului 2010, arată că economia județului începe să-și revină doar pe anumite paliere. Cel mai ru a dus-o industria mobilei care, în 2010, a scăzut la mai bine de jumătate comparativ cu 2009.

După doi ani de criză economia județului încearcă să tureze motoarele dar continuă să dea rateuri pe sectorul alimenatr, cel al producției de mobilier și în industria textilă. Raportul prefectului arată o creșetere explozivă pentru industria metalurgică. Practic, pe parcursul lui 2010, indienii de la Arcelor Mittal au crescut producția de peste 20 de ori comparativ cu ceea ce s/a produs în 2009. Creșteri imporatnte s-au înregistrat în industria componentelor electrice a cărei producție a crescut în 2010 de 2, 5 ori comparativ cu 2009 și în unele sectoare ale industriei de lohn unde exită o medie a creșterii productivității cu circa 70 la sută.
De partea cealaltă a balanție se află industria mobilei care a scăzut cu circa 55 la sută în 2010 raportat la 2009, industria textilă cu o scădere de circa 49 la sută și industria alimenatră care a dat înapoi circa 22 de procente.
Per ansamblu, în 2010, valoarea exporturilor realizate de județul Hunedoara s-a cifrat undeva la 370 de milioane de euro iar cea a importurilor la 311 milioane de euro


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite