Astăzi, o nouă încercare de a stinge focurile deschise din masivul Șureanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elicopterul de intervenţie cu apă, de la Ministerul Administraţiei şi Internelor a ajuns doar ieri seară în judeţ, iar astăzi va interveni în zona afectată de incendii. Intervenția pompierilor este îngreunată din cauză că focurile ard pe versanții muntelui

Focarele din masivul Şureanu, la litiera de pădure de foioase din zona delimitată de localităţile Fizeşti, Ursici, Ruşor, Galaţi şi Balomir sunt încă active şi s-au extins.  Pentru că majoritatea arderilor apărute în masivul Şureanu se manifestă pe crestele versanţilor s-a luat decizia solicitării unui elicopter de intervenţie cu apă, de la Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Aparatul de zbor ar fi trebuit să intervină ieri, însă, din cauza condiţiilor meteo neprielnice, nu s-a primit aprobarea de ridicare de la sol. "Elicopterul a ajuns ieri după-amiază în judeţul Hunedoara, urmând să intervină astăzi în zona afectată de incendii, din masivul Şureanu. Elicopterul urmează să alimenteze cu apă din barajele de acumulare de pe Râul Mare, aflate la mai puţin de 10 kilometri de focare", a declarat Anemona Doda purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Propagarea incendiilor de vegetaţie uscată a fost favorizată atât de condiţiile meteo (seceta prelungită, temperatura destul de ridicată pentru această perioadă) cât şi de vântul puternic care a suflat în zonele afectate de arderi. De asemenea, terenul accidentat a făcut deosebit de dificilă intervenţia pompierilor cu mijloace specifice de stingere.


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite