Pe motiv de încălzire, primarul municipiului Brad a intrat în greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cazacu, un primar nemulțumit
Florin Cazacu, un primar nemulțumit

Florin Cazacu, primarul localității Brad a anunțat, astăzi, că intră în greva foamei. Primarul este nemulțumit că Guvernul nu a alocat suficienți bani pentru subvenționarea gigacaloriei. Prețul gigacaloriei la Brad este cel mai mare din România depășind 800 de lei.

Nemulțumit de faptul că guvernul nu-i alocă cele cinci milioane de lei necesare subvenționării prețului la gigacalorie, primarul municipiului Brad a anunțat că intră în greva foamei. "Din cauza creşterii preţului la păcură, costul gigacaloriei la Brad este de 800 de lei. Până în iarna trecută, populaţia a plătit 220 de lei, diferenţa venind de la bugetul central. Acum, dacă nu mai vine subvenţia, nu ştim ce vom face, pentru că Primăria Brad nu are cele 5 milioane de lei necesare pentru acoperirea diferenţei. Este o sumă imensă pentru noi", a declarat edilul brădean. Populatia din Brad ar trebui să achite pentru gigacalorie 295 de lei, iar diferenţa de 536 de lei ar trebui acoperită de la bugetul local. Autorităţile locale nu au însă bani. În Brad mai sunt racordate la sistemul centralizat în jur de 3.000 de apartamente.

Bradul, eterna problemă

Dacă în localităţile în care furnizarea agentului termic se face în sistem cetralizat, respectiv Deva, Petroşani şi Vulcan, primarii şi consilierii locali au aprobat susţinerea din bugetul local a subvenţiilor acordate de la bugetul de stat, la Brad lucrurile stau tocmai invers. Centrala de furnizare a căldurii de la Brad funcţionează pe bază de păcură, iar reţeaua de distribuţie a agentului termic înregistrează pierderi de peste la 70 la sută. Întreaga instalaţie de producere a agentului termic este depăşită moral, iar acest lucru se simte în buzunarul brădenilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite