EXOD: În şase luni numărul medicilor care şi-au părăsit posturile e mai mare de dublu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedoara este părăsită de medici. Dacă la nivelul lunii iulie 2010 existau doar 12 medici care îşi părăsiseră posturile din spitalele hunedorene pentru un job în Occident, în prezent numărul acestora este mai mare de dublu.

Potrivit lui Mircea Artean, preşedintele Colegiului Medicilor Hunedoara,  26 de cadre medicale superioare şi-au întocmit actele pentru a pleca în străinătate. Sunt interesaţi de un post peste graniţă, în special medici din specializările chirurgie, anestezie şi ATI. Exodul acestora generează deja o stare de criză în spitalele hunedorene, pentru că managementul acestora nu găsesc specialişti calificaţi care să-i înlocuiască. Spre comparaţie un medic primar câştigă în România 2100 de lei, în timp ce în Marea Britanie salariul „entry-level” pentru un medic este de 3000 de euro.

De ce pleacă medicii?

Sunt două motive majore. Unul ţine de nivelul salarizării din sistemul de sănătate, care în România este cu un ordin de mărime mai mic decât în orice ţară vestică. Al doilea ţine de condiţiile rudimentare în care medicii sunt obligaţi să-şi desfăşoare munca.

Citiţi opinia a doi medici care au decis să-şi părăsească postul din spitalele hunedorene pentru un job în Occident:

image
image
Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite