IMPAS: Nu mai vrea nimeni European Retail Park din localitatea Sântuhalm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O investiţie de aproape 70 de milioane de euro stă în conservare la marginea DN 7. Construcţia spaţiilor comerciale a fost începută în 2008  având ca beneficiar reţeaua de hypermarket-uri Carrefour. La opt luni de la terminarea lucrărilor, spaţiile comerciale zac nefolosite.  Nici un retailer nu se mai arată interesat să-şi deschidă magazin pe platforma European Park de la Sântuhalm.


 Cel mai mare parc de retail din zonă construit de dezvoltatorul BELROM pentru retailerul Carrefour stă în conservare de mai bine de opt luni.  Conform contractului, retailerul francez trebuia să intre în spaţiu construit de BELROM la data de 1 aprilie 2009. Anul trecut, dezvoltatorul a fost notificat de retailerul francez că din motive ce ţin de criza financiară a sistat programul de extindere în judeţul Hunedoara. În toamnă, Carrefour a lăsat să se înţeleagă că ar prelua totuşi spaţiul de la Deva la începutul primăverii în acest an. Reprezentanţii BELROM sunt însă pesimişti privitor la acest lucru. “Carrefour nu a mişcat nimic din toamnă, iar timpul rămas  este prea strâns deja pentru ca retailerul să se poată încadra cu amenajarea interioasă a spaţiilor astfel încât să poată inaugura magazinul la unu aprilie”, spune Viorel Tropotei, reprezentantul BELROM. Potrivit sursei citate, pentru amenajările interioare care mai trebuiesc făcute pentru a se putea inaugura hypermarket-ul ar mai fi nevoie din partea retailerului de o investiţie de aproximativ 4,5 milioane de euro, bani pe care Carrefour nu s-a hotărât să-i aloce încă.


Decizia Carrefour afectează de o manieră importantă dezvoltatorul proiectului. Construcţia de la Deva ţine blocaţi aproape 70 de milioane de euro. Potrivit sursei citate, nici un alt retailer nu s-a arătat interesat să preia spaţiile de la Deva pentru a-şi deschide în zonă supermarket. Practic, din cauza crizei, European Retail Park de la Deva nu mai este dorit în prezent de nimeni.


Proiectul parcului comercial de la Deva prevedea pe lângă existenţa unui hypermarket Carrefour, spaţii comerciale pentru firmele Bricostore, Media Galaxy, Steier şi Proges, un complex Cinema City, precum si Promenada, un mall încorporat ce ar fi oferit posibilităţi multiple de petrecere a timpului liber.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite