Pietonii imprudenţi sunt accidentaţi de maşini şi când acestea merg în marşarier cu 15 km/h

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietonii imprudenţi sunt victime sigure în trafic
Pietonii imprudenţi sunt victime sigure în trafic

În doar câteva ore două accidente produse în judeţul Hunedoara au avut victime pietoni neatenţi care au traversat carosabilul fără să se asigure prin locuri nepermise. Într-un caz, victima a fost lovită de un automobil care circula în marşarier la o viteză "de melc", 15 kilometri pe oră.

Primul accident a avut loc în localitatea Vulcan, din Valea Jiului. Vasile B., de 20 de ani, din localitate, în timp ce se afla la  volanul unui Volkswagen Golf,  a surprins şi accidentat un minor de 11 ani care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma impactului copilul a suferit o fractură de tibie şi mai multe răni la corp şi cap fiind internat de urgenţă la spital.

Călcată în marşarier

Tot imprudenţa unui pieton împletită cu lipsa de atenţie a unui conducător auto a dus la producerea unui al doilea accident aseară la Hunedoara. Deplasându-se în marşarier cu 10 km/h,  la volanul unui monovan Opel Caravane, Reinhold R., de 28 de ani, din Hunedoara nu s-a asigurat suficient şi a lovit-o pe Maria F.,  de 54 de ani,  care se angajase în traversarea străzii fără să se asigure şi prin loc nepermis. Femeia a fost rănită uşor.

Vină comună

Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele celor doi conducători auto pentru vătămare corporală din culpă. Potrivit lui Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ HUnedoara, în aceste cazuri, vina producerii accidentului este împărţită între şoferul neatent şi pietonul imprudent, urmând ca instanţa să decidă pedeapsa pentru fiecare în parte.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite