Expoziţia hunedoreană cu ghid digital face furori la Organizaţia Naţiunilor Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia “De la primele scrieri la Multimedia”, vernisată  în municipiul Deva în luna februarie a acestui an, a fost găzduită de Sanctuarul Mondial al Telecomunicaţiilor din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) de la Geneva.

Citeşte şi:

Hunedorenii pot vizita o expoziţie unicat în Europa: telefonul este folosit pe post de ghid

Bogaţia istorică a României şi a judeţului  Hunedoara, în mod particular, este prezentată prin intermediul a mai mult de 30 de panouri fotografice care permit  accesul, prin intermediul telefonului mobil, la totalitatea exponatelor prezentate în ţara noastră. Vizibilitatea oraşului Deva va fi în acest mod maximală, clădirea unde se află expoziţia fiind vizitată, zilnic, de mai mult de 4.000 de delegaţi  din întreaga lume. 

Printr-un melanj inedit  între bogăţia istorică şi inovarea tehnologică, vernisajul de la Geneva a numărat ambasadori din 45 de state, precum şi 75 de înalţi funcţionari din diferite  instituţii ale ONU.

În perioada următoare, expoziţia itinerantă îşi va continua drumul său în Romania. Începând din 6 octombrie, va fi găzduită de Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Manifestarea a fost concepută de Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, împreună cu Institutul Multimedia Româno-Elveţian. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite