Bugetul judeţului a fost diminuat cu 15 milioane de lei. Cine pierde?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reducerea drastică a bugetului alocat judeţului Hunedoara ne lasă fără drumuri, învăţământ şi unele dintre  primării. Ordonanţa de rectificare bugetară a intrat în vigoare duminică 22 august. Aflaţi lista investiţiilor care se vor sista în acest an.

 Pentru judeţul Hunedoara ultima rectificare bugetară  făcută de Guvern a adus o reducere de 1,5 milioane de lei în visteria Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara.  Potrivit preşedintelui instituţiei, Mircea Moloţ, diminuarea bugetului judeţean va agrava până la faliment situaţia instituţiilor publice din judeţ.

„Cel mai mult de suferit vor avea primăriile. Bugetul destinat echilibrării bugetelor locale, adică acei bani pe care  Guvernul îi dădea prin CJ primăriilor ca acestea să poată funcţiona cât de cât normal, s-a diminuat cu peste zece milioane de lei. Este evident că în curând vom vorbi de instituţii publice în faliment”, a spus oficialul.

Cu 2 milioane de lei a fost diminuat şi fondul destinat reabilitării drumurilor judeţene, în timp ce bugetul instituţiilor descentralizate s-a diminuat cu 1, 2 milioane  de lei.

LISTA INVESTIŢIILOR SISTATE din cauza reducerii bugetului. (Sursă: Mircea Moloţ - preşedintele CJ Hunedoara)

1. SĂNĂTATE:

- a căzut investiţia de 2,5 milioane de euro destinată  cumpărării în leasing de echipamente medicale în Spitalul judeţean de Urgenţă Deva. Este vorba de o listă care cuprinde, printre altele, şase electrocardiografe portabile, un ecograf Dopler, aparate aerosoli, aparat mobil de radiologie şi cinci dispozitive de monitorizare funcţii vitale

2. DRUMURI JUDEŢENE:

- tronsonul dintre Vorţa şi Visca

- tronsonul  Costeşti - Ocolişu Mic

- Drumul Regelui: Vaţa de Jos - Căzăneşti

- tronson Bucureştii Bradului - Poiana

- tronson Merişor - Vulcan (Valea  Jiului)

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite