Peste 700 de elevi încep astăzi sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din această dimineaţă, s-a dat startul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat. Elevii care nu au reuşit să obţină note de trecere la prima testare sau nu au putut din varii motive să participe la ea, susţin astăzi proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română.

La nivelul judeţului Hunedoara, a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va desfăşura în trei centre de examen, din municipiile Deva şi Petroşani.  Pe liste s-au înscris 757 de candidaţi.


Calendarul Bacalaureatului de toamnă


Potrivit calendarului, sesiunea de toamnă a Bacalaureatului debutează cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă, astăzi şi mâine. În perioada 24-25 august, va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă, iar între 26 şi 27 august – evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise încep în 30 august cu limba şi literatura română, urmată în 31 august de proba la limba şi literatura maternă, 1 septembrie – proba obligatorie a profilului şi 3 septembrie – proba la alegere a profilului şi specializării. În 5 septembrie, vor fi afişate rezultatele, apoi vor putea fi depuse contestaţiile. În intervalul 7-8 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile, iar în 9 septembrie vor fi anunţate rezultatele finale.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite