După spitale, intră și școlile în evaluare la risc de incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 100 de școli hunedorene vor fi evaluate în lunile următoare din punct de vedere al riscului de incendiu. Măsura este solicitată de Ministerul Educației, Cecetării, Tineretului și Sportului, iar de implementarea ei răspund inspectorii școlari

Tragedia de la Maternitatea Giulești crează o adevărată fobie antifoc în instituțiile publice hunedorene. După ce spitalele din județ au comandat 60 de dispozitive de detectare și avertizare în caz de foc, este rândul școlilor să caute măsuri pentru prevenirea incendiilor.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Hunedoara (ISJ) Hunedoara, inspectorii școlari trebuie ca până la 1 octobrie a.c. să întocmească un program pe termen lung de prevenire a incendiilor în școli.  Programul trebuie să cuprindă pregătirea corespunzătoare a tuturor unităţilor şcolare şi efectuarea de controale, conform dispoziţiilor legale în vigoare, pentru depistarea unor posibile cauze de incendii. În acest program vor fi cuprinse aproximativ 100 de școli de pe teritoriul administrativ al județului.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite