Unul din locotenenţii lui Miron Cosma poartă nostalgia celulei unde a stat închis trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorin Loiş, condamnat după “Bătălia de la Costeşti” a revenit în Penitenciar. Fostul  lider de sindicat a intrat în Penitenciarul de la Bârcea Mare pentru a vizita locul unde a petrecut trei ani după gratii.

Ziua Porţilor Deschise la Penitenciarul Bârcea Mare a adus la poartă oaspeţi surpriză. Dorin Loiş, unul dintre liderii minerilor din Valea Jiului, participant activ la mineriada înecată în sânge în apropiere de Costeşti a venit să viziteze locul în care a fost încarcerat aproape trei ani. “Vin din curiozitate. Vreau să văd ce s-a mai schimbat în locul unde am petrecut trei ani care au lăsat amprente asupra vieţii mele”, a spus Loiş.


Fostul lider al ortacilor s-a salutat cu o parte dintre gardienii aflaţi în incinta Penitenciarului şi a ascultat, alături de ceilalţi vizitatori, indicaţiile ghidului. A ţinut să vadă biblioteca, locul unde şi-a petrecut o mare parte din timp. “ Biblioteca era un loc în care <evadam>. Oricum, pot spune că viaţa la Penitenciarul Bârcea a fost foarte uşoară comparativ cu cea petrecută la Penitenciarul Jilava”, a spus Loiş. În opinia acestuia, minerii din Valea Jiului nu vor mai  repeta niciodată ceea ce s-a întâmplat la Costeşti.


Gabriel Vesa, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului a declarat că, pe perioada detenţiei, Dorin Loiş a fost un deţinut model. “Nu am avut nicio problemă din partea lui. A fost activ şi a depăşit cu bine această perioadă”, a declarat Vesa.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite