Paranoia bombelor-capcană în faţa Prefecturii: o geantă „suspectă” plină cu muştar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O geantă lăsată în faţa Prefecturii Hunedoara a pus pe jar autorităţile în această dimineaţă. După securizarea genţii, geniştii au constatat că în interior se află un borcan cu muşar şi câteva obiecte personale ale proprietarului. Poliţia presupune că geanta a fost furată şi aruncată la Prefectură.

<!--[if gte mso 10]>

Astăzi în jurul orei 11.00, serviciul public de urgenţă 112 a fost alertat de un cetăţean că în faţa clădirii Prefecturii Hunedoara se află o geantă „suspectă”.

image

Pompierii ISU gata de intervenţie

În câteva minute, echipaje ale Poliţiei, ISU, SRI şi Jandarmerie, au izolat zona. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, înainte de a fi ridicată de genişti, geanta suspectă a fost evaluată cu un tester de mişcare pentru depistarea unor eventuale elemente în mişcare din interior. Totodată s-a folosit şi un câine dresat special pentru depistarea explozibililor.

image

Fotograful Poliţiei imortalizează geanta suspectă

image

Geniştii ridică geanta plină cu muştar

După securizarea genţii, s-a constatat că aceasta conţine un borcan de muştar, o şapcă, un prosop şi câteva documente. Se presupune că geanta a fost furată proprietarului şi abandonată de hoţ după ce a constatat că în interior nu se află bunuri de valoare.  În cauză se fac cercetări în continuare pentru găsirea posesorului legal al genţii.

Teamă la plimbare

Deveanul Traian Lăcătuş era la plimbare când un cunoscut i-a spus că în calea lui se află o bombă. "Mi-a spus că e o bombă la intrarea în Parc. Mi-a fost teamă iniţial. Pe urmă altcineva mi-a spus că e doar o aplicaţie a Poliţiei. Oricum tot ce se întâmplă este o nebunie", spune deveanul. El nu crede că cineva ar putea pune o bombă ca să se răzbune pe autorităţi.

image

Traian Lăcătuş s-a alarmat când a aflat că în calea sa ar putea fi o bombă

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite