Senatorii hunedoreni costă bugetul de stat un automobil nou la fiecare 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei oficiali ne costă lunar 18.000 de euro. Statul român îi plăteşte din bani publici pe parlamentarii hunedoreni cu venituri comparabile cu cele ale celor mai mari vedete din ţară

Hunedorenii au trimis în Senatul României trei politicieni, pe Dorin Păran (PD-L), Cosmin Nicula (PSD+PC) şi Dan Radu Ruşanu (PNL). Potrivit datelor înregistrate pe site-ul instituţiei, aferent lunii martie 2010, cei trei senatori hunedoreni au încasat în total 18.028 de euro. Adică echivalentul a unui automobil de clasă medie nou.  Senatorul Dan Radu Ruşanu nu figurează cu deconturi de cazare şi diurne. Prin urmare, defalcat pe tipuri de cheltuieli, ceilalţi doi senatori de Hunedoara au cheltuit în 31 de zile, 4022 de euro pe cazarea în Bucureşti şi au încasat 1126 de euro diurnă. În total, cheltuielile decontate cu birourile senatoriale din teritoriu al celor trei senatori s-au ridicat la 7600 de euro.

"High life" cu bani de la buget

Cel mai bine plătit senator hunedorean este, conform ultimei raportări postate pe site-ul Senatului României, Dorin Păran. Domnia sa a cumulat în luna martie un venit echivalent cu 7156 de euro. Potrivit aceleiaşi surse, pentru aceşti bani senatorul s-a remarcat în acest an prin cinci declaraţii politice şi o luare de cuvânt în plenul Parlamentului  având ca temă Legea ANI şi secretul vieţii private a persoanelor publice. Defalcat pe tipuri de venituri, senatorului hunedorean i s-au decontat în luna martie 1990 de euro cheltuieli de cazare şi 511 euro diurne. În aceeaşi perioadă, senatorul a cheltuit 628 de euro în deplasările sale şi încă 2533 de euro cu cele două birouri senatoriale pe care domnia sa le are deschise la Orăştie şi Brad. „În luna martie am avut trei deplasări cu avionul la Bucureşti şi alte trei deplasări dus-întors cu maşina personală. În cele două birouri senatoriale am trei angaţi care câştigă circa 1000 de lei fiecare, plus cheltuieli cu chiriile şi întreţinerea Loganului de serviciu. Sunt cheltuieli absolut legitime şi relevă standardul pe care trebuie să-l aibă o democraţie consolidată. Nu înţeleg campania asta de presă dusă împotriva parlamentarilor. Mi s-ar părea nefiresc să fim obligaţi să umblăm în zdrenţe şi să fim cazaţi pe centura Bucureştiului”, a declarat pentru Adevărul de Seară, senatorul Dorin Păran.

Pe locul doi în topul senatorilor cei mai costisitori se plasează Cosmin Nicula, care reprezintă în luna martie o investiţie din bani publici în valoare de 6959 de euro. Pentru că nu are cheltuieli de cazare şi diurne, senatorul Dan Radu Ruşanu a costat bugetul cel mai puţin, adică 3913 euro.

Parlamentarii plătiţi ca vedetele

Parlamentarii hunedoreni se pot lăuda că au încasat în luna martie a lui 2010 sume egale sau doar cu ceva mai mici decât vedetele muzicii de pe la noi. Astfel, senatorul Dorin Păran cu 7156 de euro şi deputatul Georghe Firczak cu 7147 de euro nu sunt în alt registru de venituri comparativ cu mai multe vedete consacrate din ţară. Astfel, venitul lunar pe care l-au înregistrat în 2009 Mihai Trăistariu, Smiley sau DJ Project s-a ridicat la o valoare medie de 8300 de euro. Privit dintr-o altă perspectivă, putem evalua că investiţia totală din bani publici pentru întreţinerea pe timp de o lună  a opt deputaţi şi trei senatori de Hunedoara, în valoare de 75 de mii de euro, reprezintă aproximativ un sfert din veniturile făcute într-un an întreg de trupa Holograf.

TOP VENITURI  SENATORI HUNEDOARA (luna martie 2010); Sursa: Site-ul Senatului României

image

1. Dorin Păran (PD-L) –            7156 euro

image

2. Cosmin Nicula (PSD)  –     6959 euro

image

3. Dan Radu Ruşanu (PNL) –    3913 euro


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite