Cel mai bine plătit deputat hunedorean a câştigat 866 de euro pe secunda muncită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul cu cel mai mare venit aferent ultimei raportări este Gheorghe Firczak. Activitatea parlamentară a acestuia pe 2010 cuprinde două propuneri legislative şi o interpelare de 24 de secunde. Află veniturile tuturor  deputaţilor hunedoreni.

Dintre deputaţii hunedoreni, campionul absolut la „spargerea” banului public pe luna martie este Gheorghe Firczak, care reprezintă Uniunea Culturală a Rutenilor din România. Conform datelor existente pe site-ul Camerei Deputaţilor, domnia sa a încasat aferent lunii martie o sumă netă echivalentă cu 7147 de euro. Potrivit aceleiaşi surse, activitatea parlamentară a deputatului Gheorghe Firczak aferentă anulul 2010 cuprinde două propuneri legislative şi, în data de cinci mai,  o luare de cuvânt de 24 de secunde în plenul Parlamentului. Făcând o medie a veniturilor încasate de deputatul hunedorean, cumulat,  pe primele cinci luni din acest an, obţinem suma de 20.500 de euro. Raportat la activitatea notificată rezultă un incredibil venit de 866 de euro pe secundă, dacă ar fi să luăm în calcul doar luările de cuvând ale oficialului. Acesta spune că venitul înregistrat în luna martie este o excepţie. „Faţă de venitul meu lunar, în martie am încasat cu circa 2500 de euro mai mult pentru că am participat la o întâlnire pe teme de „Egalitatea şanselor” care s-a desfăşurat la sediul Naţiunilor Unite din New-York”, a precizat pentru Adevărul de Seară, Gheorghe Firczak.

Pe locul doi în topul celor mai bine plătiţi deputaţi hunedoreni îl găsim pe Iosif  Blaga (PD-L) care a semnat în luna martie pentru suma în echivalent de 5302 euro. Din aceşti bani, 2032 de euro a costa cazarea parlamentarului la Bucureşti, iar 1156 de euro a fost costul transportului acestuia prin ţară în această lună. „Sunt bani obţinuţi legal. Eu trăiesc din salariul de deputat, nu am firme şi nici alte venituri”, a declarat Iosif Blaga.

  Locul trei în top venituri deputaţi îl ocupă Viorel Arion (PD-L), cu un venit de 4971 de euro, din care 2032 de euro costuri de cazare şi 855 de euro cheltuieli decontate de transport.  

Lunar deputaţii ne costă peste 57.000 de euro

Veniturile publice totale  “consumate” de  cei opt deputaţi trimişi de hunedoreni în Parlamentul României s-au ridicat în luna martie la valoarea de 57.000 de euro. Din această sumă, 37.000 de euro au reprezentat indemizaţiile, diurnele, transportul şi decontul facturii telefoniei mobile pe care deputaţii hunedoreni le-au ridicat de la casieria Parlamentului. Diferenţa, în medie de 2500 de euro pentru fiecare deputat, reprezintă costurile cu salariile angajaţilor şi întreţinerea birourilor de parlamentar. Cel mai bine plătit deputat la luna de referinţă a fost Gheorghe Firczak, care reprezintă în Parlamentul României, Uniunea Culturală a Rutenilor din România. Acesta a înregistrat un venit net de 7147 de euro.

Top venituri deputati HD (venituri aferente lunii martie 2010);  Sursa: Site Camera Deputaţilor


Gheorghe Firczak (Uniunea Culturală a Rutenilor din România U.C.- Minorităţi)  – 7147 euro

image


Blaga Iosif Veniamin(PD-L) – 5302 euro

image


Arion Viorel (PD-L) – 4971 euro

image


Nistor Laurenţiu (PSD) – 4801 euro

image


Rezmeriţă Cornel-Cristian (PSD) – 4657 euro

image


Timiş Ioan (PNL) – 4221 euro

image


Bogdan Ţâmpău (PNL) – 3985 euro

image


Iacob Ridzi Monica Maria (PD-L) – 1937 euro

image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite