Cod roşu la Păuliş: după 11 ani, un nou „tsunami” a lovit localitatea hunedoreană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alimentele din pivniţe şi păsările de curte au fost luate de apă aseară după o ploaie de câteva  minute. Oamenii lucrau încă în această dimineaţă ca să evacueze apa din subsoluri, iar fântânile au devenit de nefolositoare.

„După ploaie am auzit un vuiet şi când am ieşit afară apa ajunsese în curte până la glezne. Şi acum am în pivniţă apă de 10 centimetri”, spune Ioan Işan, din Păuliş. O aversă de 20 de minute şi un sistem de canalizare depăşit a produs aseară inundarea a cinci gospodării din satul Păuliş.. De dimineaţă, oamenii lucrau încă pentru curăţarea de mâl a curţilor şi subsolurilor.

„Apa mi-a luat 12 păsări. Am pierdut toate alimentele din pivniţă şi tot ce am cultivat în grădină”, spune Alexandru Gherga.

image

Viitura a luat din curtea lui Alexandru Gherga toate păsările

La fel,  în grădina lui Floarea Magda, noroiul a pus stăpânire peste tot, iar apa din fântână a devenit nepotabilă, femeia fiind nevoită să apeleze la ajutorul vecinilor pentru a-şi procura apa de băut.

image

Curtea lui Floarea Magda s-a umplut de mocirlă

Potrivit lui plutonier adjutant Lucian Gavrilă, dispecer ISU Hunedoara, cantitatea de apă căzută a depăşit 35 de litri pe metru pătrat, pompierii lucrând patru ore cu două motopompe pentru scoaterea apei din subsoluri. Localnicii spun că ultima viitură la Păuliş a avut loc în anul 2000, apa intrând atunci în câteva case.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite