Judecătorul Valentin Popescu, acuzat de corupţie, pus în libertate de Curtea de Apel Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpatul Popescu Valentin, măsura a fost atacată cu recurs de DNA. Până la soluţionarea recursului judecătorul Valentin Popesc rămâne în arest.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpatul Popescu Valentin şi a dispus punerea în libertate provizorie a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă  din 31.03.2010 emis de Curtea de Apel Alba Iulia în dosar nr. 410/57/2010, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.

În data de 31.03.2010 Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului Valentin Popescu, judecător şi vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani, acuzat de către Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Alba de săvârşirea mai multor infracţiuni: efectuare de tranzacţii incompatibile cu funcţia deţinută, cumpărare de influenţă, luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă în formă continuată.

Consiliul Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din funcţie a inculpatului în 31.03.2010.

Măsura arestării preventive  a fost prelungită de către Curtea de Apel Alba Iulia la data de 23.04.2010 cu 20 de zile.


Împotriva hotărârii Curţii de Apel Alba Iulia a fost declarat astăzi recurs de către Direcţia Naţională Anticorupţie, iar competenţa soluţionării recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Până la rămânerea definitivă a hotărârii Curţii de Apel Alba Iulia de liberare provizorie sub control judiciar, inculpatul Valentin Popescu rămâne în arest.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite