PROTEST PE BANNER: "Plăcuţe bilingve la porţile voastre, nu la poarta cetăţii noastre"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedorenii au afişat un banner împotriva inscripţiilor trilingve în oraşul lor
Hunedorenii au afişat un banner împotriva inscripţiilor trilingve în oraşul lor

Hunedorenii nu vor plăcuţe în limbile maghiară şi germană. Persoane necunoscute au afişat un banner de protest în timp ce în Primăria Hunedoara se dezbătea problema amplasării unor plăcuţe trilingve la intrarea în municipiu.

CITEŞTE ŞI: Zilele Municipiului, SOS Castelul şi Gala Music Awards vor avea loc în iunie la Hunedoara

Proiectul privind aprobarea amplasării de indicatoare de delimitare a municipiului Hunedoara cu denumirile istorice de „Vajdahunyad” şi „Eisenmarkt” a fost respins de consilierii locali. Primarul Ovidiu Hada a declarat că a iniţiat acest proiect ca urmare a solicitărilor primite de la cetăţenii Hunedoarei, dar şi pentru că mai bine de 30 la sută dintre vizitatorii Castelului Corvinilor sunt maghiari sau germani.

Consilierii locali au ripostat, precizând că Hunedoara nu are o populaţie de etnie maghiară sau germană care să depăşească 20 la sută din total, aşa că au respins proiectul. În timpul şedinţei de consiliu persoane necunoscute au amplasat un banner de protest, pe care poliţiştii comunitari l-au ridicat în câteva minute. Primarul Ovidiu Hada a declarat că ar putea relua propunerea, într-o nouă şedinţă a consiliului local.

Hunedorenii chestionaţi de redactorii Adevărul de Seară, pe de altă parte, declară că nu vor plăcuţe trilingve la intrarea în oraş. În municipiul Hunedoara trăiesc, potrivit recensământului din 2002, peste 3.700 de maghiari şi 330 de etnici germani.

Mai bine asfalt decât inscripţii trilingve

Hunedorenii chestionaţi de redactorii Adevărul de Seară, pe de altă parte, declară că nu vor plăcuţe trilingve la intrarea în oraş.

  Cătălin Pânzaru, 30 de ani, şef de schimb: "Castelul Corvinilor ar trebui promovat pe site-urile de profil, mai degrabă în limbile română şi engleză. Turiştii care vin la Hunedoara pentru a vedea Castelul Corvinilor nu vin pentru acele plăcuţe în limbile germană şi maghiară"

Cătălin Pânzaru


 
Gheorghe Mariş, 71 de ani, pensionar:  "Nu au nicio utilitate plăcuţele în maghiară şi germană".


 Maria Paraschiv, 53 de ani, şomeră:  "În loc să dea banii pe plăcuţe, primarul ar trebui să repare străzile din oraş"

image
Maria Paraschiv
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite