Evaziunea cu ţigarete devine fenomen de masă: alte 5.000 de ţigări au fost confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii hunedoreni confiscă lunar circa 115.000 de ţigări
Poliţiştii hunedoreni confiscă lunar circa 115.000 de ţigări

Poliţiştii hunedoreni au întocmit un nou dosar penal pentru  evaziune fiscală cu ţigări. La ora actuală în depozitul poliţiei se află peste 75.000 de pachete de ţigări de contrabandă confiscate, poliţia descoperind aproape săptămânal noi cazuri.

Poliţiştii hunedoreni instrumentează un nou dosar penal pentru evaziune cu ţigări. Ei, împreună cu comisari ai Gărzii Financiare,  în urma unei acţiuni pe linia combaterii traficului ilegal de ţigări, l-au depistat pe CIPRIAN F., de 30 ani din Hunedoara, în timp ce oferea spre vânzare, pe raza municipiului Hunedoara, cantitatea de 5.180 ţigarete diferite mărci, fără a avea aplicate marcaje fiscale. Este al treilea caz de evaziune fiscală de la începutul anului cu ţigări în care prejudiciul provocat statului depăşeşte  20.000 de lei.

Sport "de masă"

În medie, în judeţul Hunedoara se confiscă în medie 115.000 de ţigări lunar. Potrivit lui Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara, în ultimele şase luni Poliţia  a cercetat 25 de hunedoreni pentru activităţi de comerţ ilicit cu ţigări. Din aceştia, doar pentru opt s-a putut dovedi şi întocmi dosar penal pentru evaziune fiscală, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare între doi şi opt ani. Restul au primit amendă de până la 1500 de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite