În plină criză, Primăria Deva plăteşte chirie de 10.000 de euro pe lună pentru birouri de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii locali deveni au votat împotriva chiriilor nesimţite
Consilierii locali deveni au votat împotriva chiriilor nesimţite

"Retroactiv", la un an după semnarea contractelor de închiriere, opulenţa chiriilor plătite din ban public a scandalizat consilierii locali, care au votat vineri împotriva reînnoirii contractelor de închiriere "nesimţite".

Prelungirea a două contracte de închiriere, având în dreptul semnăturii beneficiarului Primăria Deva,  a fost percepută ca o jignire adusă cetăţenilor pe timp de criză. Ele au stat la baza unor dure polemici în şedinţa de consiliu local de vineri. Deşi dispune în proprietate de 1300 de metri pătraţi de spaţii, Primăria Deva a preferat să fie chiriaş, un statut care a costat până vineri bugetul local nu mai puţin de  10.000 de euro plătiţi lună de lună de un an de zile încoace.  Unul din spaţiile în discuţie are 288 de metri pătraţi, este situat pe strada 1 Decembrie, la numărul 13 şi este echipat ca birouri de lux. Chiria pe metru pătrat plătită este de 22,61 de euro. Al doilea spaţiu, este la parterul blocului H1 de pe strada Avram Iancu, unde pentru 190 de metri pătraţi, s-a plătit un „modest” 18 euro pe metru pătrat. În acest spaţiu a fost instalat temporar serviciul de evidenţă informatizată.
 
 „Stop risipei” la un an de la începutul ei

Deşi timp de un an de zile nimeni nu a luat atitudine despre aceste chirii faraonice, iniţiativa primarului Mircea Munteanu de a introduce vineri spre aprobare două proiecte de hotărâre menite a prelungi cele două contracte de închiriere a deschis Cutia Pandorei în sala de şedinţe a consiliului local. Principalul critic al acestei iniţiative a primarului a fost chiar viceprimarul Florin Oancea. Între cei doi au apărut schimburi de replici jignitoare cu acuzaţii reciproce de corupţie şi comportament imoral.  Apogeul polemicilor din plen a culminat cu un moment tragico-comic când, în timp ce contesta valabilitatea semnăturii de pe una din cele două propuneri de hotărâri, primarul Devei a fost informat chiar de subordonatul său, Adrian Manea,  şeful serviciului administrativ al Primăriei Deva, că semnătura îi aparţine şi a fost pusă de domnia sa chiar în dimineaţa din ziua şedinţei. Trecându-se la vot, consilierii au respins cele două proiecte de hotărâri. Cum contractele de închiriere în dispută expiră vineri,  s-a luat la cunoştinţă încetarea lor de facto.

Efecte

 Ca efecte imediate, conducerea primăriei va trebui să părăsească locaţia de pe strada 1 Decembrie şi să se întoarcă în birourile mai puţin luxoase din incinta clădirii Primăriei Deva. Până la terminarea noului sediu al serviciului de evidenţă informatizată, acesta va mai rămâne în spaţiu actual, găsindu-se o soluţie de amânare a evacuării bazată,  la disperare, pe termenele de judecată care se dau în cazul iniţierii unui proces.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite