“Mai lăsaţi-mă să-mi văd o dată fetiţa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii Loredanei Pricăjan au fost  zdrobiţi de durere la funerariile unicului lor copil ucis la Dublin. În timpul slujbei religioase, biserica din Vaidei a devenit neîncăpătoare, întreg satul fiind prezent la ceremonie.

Peste 400 de oameni, practic tot satul Vaidei, au condus-o luni  pe ultimul drum pe Loredana Pricăjan, asistenta medicală ucisă la finele lunii  ianuarie la Dublin. Lacrimi şi durere. Părinţii Loredanei, Maria şi Pascu Pricăjan, au fost întruparea unor suflete sfâşiate de tragica pierdere a unicului lor copil. “Lore, te-ai dus prea departe mamă !... Lore, Lore, nu ai mai aşteptat să te îmbrăţişez o dată”…Te-ai dus prea departe, draga mami!”  Distrusă de durere,  mama Loredanei a jelit  tot timpul ceremoniei la căpătâiul trupului neînsufleţit.

image

Mama Loredanei a jelit tot timpul slujbei funerare

“A omorât-o din răutate, nu din gelozie”

Alături de familia îndoliată, s-au aflat  la ceremonia de înmormântare foarte multe cunoştinţe ale tinerei ucise,  oameni înduioşaţi de modul cumplit în care aceasta şi-a pierdut viaţa.  La intrarea în biserică, oamenii comentau drama în şoaptă „cea mai cuminte.... o fată deosebită.... liniştită şi la locul ei”, doar cuvinte de laudă pentru cea care, la 35 de ani, a fost răpusă de un cuţit criminal.  O parte din cei prezenţi şi-au spus părerea şi despre prezumtivul criminal. Oamenii consideră că doar răutatea l-a făcut pe Mihalache Marian să ucidă. “Cine spune că Loredana a fost ucisă de gelozie nu ştie ce vorbeşte.  A omorât-o din răutate, nu din gelozie. Era bunic, dă-l încolo de nebun!”, comentau o parte din participanţii la înmormântare.

image

Sicriul cu trupul deînsufleţit al Loredanei Pricăjan, venind de la Dublin,  a ajus la Vaidei duminică seara

Diamantul familiei

„Dumnezeu a dat familiei Pricăjan un diamant. Loredana nu uita pe nimeni, tot ce făcea, făcea din inimă, iar dovada acestor lucruri este prezenţa numeroasă a celor care au venit să-şi ia rămas bun de la ea”, a spus la slujba de înmormântare Ciprian Siuţean, preotul din satul Vaidei.

“Mai lăsaţi-mă s-o văd o dată”

După terminarea slujbei, în tăcere, sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al Loredanei  a fost ridicat pe umerii câtorva apropiaţi ai familiei şi condus spre locul de veci.  Momentul coborârii sicriului în groapă, cu trupul neînsufleţit,  a dus la paroxism durerea mamei femeii ucise.  Susţinută să nu se prăbuşească, Maria Pricăjan a cerut, aproape urlând, să i se permită să-şi mai vadă pentru ultima dată copilul. Slujba religioasă a durat o oră.

image

Părinţii femeii ucise s-au frânt de durere la coborârea trupului în groapă

 Loredana Pricăjan – necrolog

image

Loredana Pricăjan a făcut grădiniţa şi clasele primare în satul Vaidei, iar gimnaziul l-a terminat la Romos. Şi-a continuat studiile la Grupul Şcolar „Nicolaus Olahus" din Orăştie,  clasă de chimie, iar ulterior a absolvit o şcoală postliceeală de asistente medicale la Hunedoara. În 2004 a plecat în Irlanda, unde s-a angajat ca asistentă medicală.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite