Turiştii au stat la coadă încă din primele zile ale anului pentru o tură cu telecabina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telecabina funcţionează în sarcină din primele zile ale lui 2010
Telecabina funcţionează în sarcină din primele zile ale lui 2010

Restricţiile privitoare la masa maximă admisă la transportul cu telecabina au generat cozi la instalaţia rulantă care facilitează escaladarea Dealului Cetăţii devene

Telecabina de pe Dealul Cetăţii a început „în sarcină” anul 2010. Deschisă din data de 2 ianuarie, instalaţia a funcţionat continuu pe timpul programului.   Potrivit lui Ioan Manafu, administrator, în doar două zile de funcţionare trecute de la începutul anului, mai mult de 100 de persoane au fost interesate de serviciile oferite de instalaţia rulantă. „Grosul clienţilor este format din  musafirii veniţi de Sărbători la rude sau prieteni. Fiind foarte mulţi am fost nevoit să distribui în mai multe serii grupurile  din cauza depăşirii masei maxime admise de telecabină pentru transportul persoanelor”, a spus sursa citată. Ramona Boghiu, din localitatea Ştei, Bihor, spune că a apelat la această formă de divertisment fiind mai mult atrasă de panorama pe care înălţimea Dealului Cetăţii o oferă asupra Devei şi împrejurimilor, decât de ruinele istorice.

O “călătorie” dus-întors cu telecabina costă, de la 1 aprilie, 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru pensionari şi 2 lei pentru copiii cu vârste între 3 şi 14 ani.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite