Crăciun ratat pentru programul de colinde al elevilor de la Arte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corul elevilor de la Arte în acţiune
Corul elevilor de la Arte în acţiune

Pentru prima dată în ultimii 10 ani,  elevii Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Deva nu au primit nici o invitaţie să colinde salariaţii firmelor hunedorene

Corurile Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Deva nu au primit în acest an nici o comandă din partea angajatorilor hunedoreni pentru concertul tradiţional de colinde dedicat salariaţilor. În 2008, elevii de la Arte au susţinut peste 30 de concerte în 10 zile pentru angajaţii mai multor companii hunedorene. Potrivit lui Gheorghe Mihuţ, directorul instituţiei de învăţământ, banii obţinuţi de copii în urma concertelor susţinute la firme erau donaţi şcolii pentru finanţarea unor activităţi şcolare.

Gheorghe Mihuţ

“În fiecare iarnă am fost solicitaţi pentru a susţine concerte de colinde. Şcoala nu a condiţionat niciodată reprezentaţia corală de vreo plată.  Mulţi din cei care ne-au invitat să colindăm, au plătit însă atât cât au crezut de cuviinţă în baza unui contract de sponsorizare. E un lucru transparent, acceptat inclusiv de copiii din cor. Cu banii obţinuţi şcoala a  suportat o parte din cheltuielile aferente deplasărilor pe care elevii noştri le fac anual la diferitele concursuri şi olimpiade de profil din ţară şi străinătate. Sumele care se adună în fiecare an nu au fost foarte mari: circa 1000-1500 de lei într-o iarnă. În acest an însă,  din cauza crizei dar şi a structurii anului şcolar, corurile elevilor de la Arte nu au primit nici o invitaţie din partea firmelor pentru susţinerea unui concert de colinde pentru salariaţi”, a spus sursa citată. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite