Jandarmul nălucă de pe pârtia de schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Cernăianu
Cristian Cernăianu

Cristian Cernăianu, cel mai iute schior-jandarm, „aleargă” pe pârtie cu 30 de metri pe secundă. Concursul de schi organizat în acest sfârşit de săptămână între jandarmii hunedoreni a fost câştigat de sergentul major Cristian Cernăianu.

Câştigătorul ediţiei a şasea a concursului de schi al Inspectoratului de Jandarmi „Decebal” Hunedoara, derulat în Straja şi încheiat ieri seară, a parcurs cei 600 de metri ai pârtiei în mai puţin de 18 secunde.
Sergentul major Cristian Cernăianu, de la Postul de Jandarmi din Parâng, s-a dovedit a fi cel mai iute concurent pe o pârtie cu grad de dificultate mediu, dar cu zăpadă îngheţată şi pe care cu greu se puteau stăpâni schiurile. Cristian şi-a devansat colegii în ambele manşe de slalom care au dat clasamentul final, fiind declarat cel mai bun schior dintre jandarmii hunedoreni.
„Pârtia a fost bună, a fost puţin îngheţată zăpada ceea ce a creat dificultăţi tuturor, dar a fost foarte bine. Am scos şi timpi mai buni, nu mi-am bătut un record însă am câştigat”, a spus sergentul la finalul întrecerii.
Abonat la premii
Pentru Cristian Cernăianu aceasta este cea de-a treia competiţie pe care o câştigă. Anul trecut, jandarmul hunedorean a reuşit să-şi surclaseze cei 15 colegi care au luat parte la întrecerea organizată în Parâng. De altfel, jandarmii din Valea Jiului au pus monopol pe medalii şi la această ediţie, după ce şi locul I la categoria peste 36 de ani a fost câştigat de sergentul major Fănică Avădanei Tetileanu. „Este o tradiţie ca jandarmii montani din Valea Jiului să-şi adjudece premiile în fiecare an. Într-un fel este şi normal dacă ne gândim că sunt practic toată ziua pe schiuri. Cine ştie, poate că ceilalţi colegi din alte localităţi ale judeţului vor reuşi să facă o surpiză plăcută anul viitor”, a declarat locotenentul Nicolae Răducu.
Competiţia pe schiuri oferită de jandarmii montani a fost urmărită de sute de turişti aflaţi la schi în staţiunea Straja.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite