Un metru pătrat de teren în plin centrul Devei depăşeşte suma de 300 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţurile la terenuri la Deva nu au îngenunchiat în faţa crizei
Preţurile la terenuri la Deva nu au îngenunchiat în faţa crizei

Piaţa terenurilor în Hunedoara este blocată. Potrivit expertului imobiliar Florin Negoiţă, contribuie la acest lucru desincronizarea care există între preţurile mari şi lipsa de bani pe piaţă.

Funcţie de locaţie,  preţul metrului pătrat de  teren variază la Deva de la 60 de euro, în zona rezidenţială Zăvoi, la 200-300 de euro în zona centrală a oraşului. Terenurile din zona DN7, solicitate preponderent pentru dezvoltarea unor investiţii, sunt ofertate la un preţ de 30-35 de euro pe metru pătrat.  „Cum băncile nu mai creditează întreprinzătorii, lipsa finanţării face ca aceste terenuri să nu-şi găsească cumpărător deşi cerere ar fi”, spune sursa citată.


Ce poate determina relansarea pieţei terenurilor?


Expertul este de părere că relaxarea dobânzilor bancare este singura şansă ca spre finalul acestui an vânzările de pe piaţa imobiliară hunedoreană să îşi reia cursul ascendent. „Dacă dobânzile bancare vor scădea suficient se vor întâmpla două lucruri. Pe de-o parte, creditarea ar primi avânt asigurând finanţarea necesară achiziţiei de terenuri. Pe de altă parte am convingerea că dobânzile mari la depozite de până acum a atras în bănci sume considerabile.În momentul în care depozitul devine neatractiv pentru proprietarul său, acei bani vor trebui să producă în altă parte. Sigur o parte din ei vor folosi la achiziţia de terenuri”, spune Florin Negoiţă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite