Ca să prindă piraţii pe roţi, poliţişii şi-au făcut punct de lucru în staţiile de maxi-taxi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii lucrează în staţiile de maxi-taxi
Poliţiştii lucrează în staţiile de maxi-taxi

Deşi anul trecut practicanţii ilegali ai transportului de persoane au plătit amenzi de 2.400.000 lei, taxi-urile pirat nu au dispărut cu totul de pe piaţă. Recordul de amenzi îl are un bărbat din Hunedoara care are de plătit 175.000 de lei

Poliţiştii hunedoreni iau măsuri combinate pentru asanarea fenomenului de piraterie în transportul de persoane. În zonele din care „taximetriştii-pirat” obişnuiesc să îşi racoleze clienţii au fost amplasate puncte fixe de control ale Poliţiei Rutiere, care monitorizează traficul şi iau măsuri în cazul în care constată activităţi de taximetrie ilegală. În aceste zone, care coincid, de regulă, cu staţiile de transport în comun, poliţiştii poartă discuţii cu călătorii, cărora le recomandă să evite serviciile „taximetriştilor-pirat” pentru a nu se expune unor riscuri legate de siguranţa transportului şi pentru a nu deveni complici  cu aceştia.

Mega amenzi

Potrivit bilanţului Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, poliţiştii acestei structuri au aplicat în cursul anului trecut 96 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.400.000 lei. Aproximativ 20% din totalul amenzilor au fost aplicate pe raza unor localităţi din Valea Jiului. Valoarea unei singure amenzi se ridică la suma de 25.000 lei, fapt care îi determină pe mulţi dintre aşa-zişii taximetrişti piraţi să renunţe la practicarea acestor activităţi ilegale.
    Totodată, poliţiştii hunedoreni au întocmit 20 de dosare penale unor persoane care efectuat transport de persoane în regim taxi fără a deţine documentele prevăzute de lege pentru acest tip de activităţi.
    De la începutul acestui an au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale pentru transport ilegal de persoane în regim taxi.

Piratul amendat în serie

    Un bărbat din Hunedoara a reuşit să acumuleze, în cursul anului trecut, 7 amenzi pentru practicarea ilegală a transportului de persoane, fiindu-i întocmit şi un dosar penal. El are de plătit o amendă de 175.000 de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite