Patinoarul din Deva se va deschide vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patinoarul din Deva îşi va deschide vineri porţile pentru public. Evenimentul are loc după mai multe amânări, cauzate pe de-o parte de un act de vandalism iar pe de altă parte de vremea călduroasă pentru această perioadă

Primăria Deva, prin purtătorul ei de cuvânt, Camelia Cotoară, anunţă că începând de mâine patinonarul de la Poalele Cetăţii din Deva îşi va deschide porţile pentru amatorii acestui sport.  Copiii de toate vârstele sunt aşteptaţi cu drag la  deschiderea festivă care va avea loc la ora 16.00. 

Programul de functionare al patinoarului va fi de la 12.00 la 22.00, zilnic. Intrarea costă 10 lei, iar  închirierea patinelor 5 lei.

Deschidere amânată de vandalism şi costuri

Potrivit sursei citate, deşi deschiderea patinoarului a fost programată pentru săptămâna trecută,  persoane neidentificate au aruncat clor pe suprafaţa de gheaţă,  care a fost distrusă în proporţie de 40%. Un altă cauză ce a generat deschiderea pentru public al patinoarului abia la jumătatea iernii a fost temperatura ridicată de până acum. În condiţii de temperaturi peste zero grade Celsius, păstrarea gheţii pe patinoar se face artifial printr-o instalaţie de frig al cărui consum de energie se ridică la aproximativ 1200 de lei pe zi. Potrivit viceprimarului devean, Florin Oancea, bugetul de criză a Primăriei Deva nu a putut suporta acest efort  financiar atâta timp cât temperatura exterioară este suficient de scăzută pentru a reduce la cote economice funcţionarea instalaţiei de frig.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite